Menu

None

Boeken (september)

Iedere maand verschijnen er weer nieuwe boeken op het gebied van theologie, homiletiek, kerk, spiritualiteit of geloof. Op het blog van PreekWijzer vind je maandelijks een overzicht van enkele nieuwe lezenswaardige titels die net of binnenkort in de boekhandels liggen.

 

RietkerkDe kunst van het loslaten en vasthouden, Wim Rietkerk

Koop dit boek

In gesprek met oosterse mystici en postmoderne denkers geeft Wim Rietkerk aan wat de Bijbel leert over loslaten – een kunst voor westerse mensen die van nature graag zelf alles onder controle willen houden. Dit al vele malen herdrukte boek is nu door de auteur grondig herzien en aangevuld: naast de kunst van het loslaten heeft hij ontdekt dat er ook een kunst van het vasthouden bestaat.

 

 

De tien geboden, Marc-Alain Ouakninouaknin

Koop dit boek

Rabbijn en filosoof Marc-Alain Ouaknin legt op een heldere en aanstekelijke manier de oorspronkelijke tekst van de Tien Geboden uit, maar herformuleert ze ook in de taal van de 21ste eeuw. De Tien Geboden is een hartstochtelijk pleidooi voor een speelse, creatieve en vooral onorthodoxe omgang met teksten: deze geboden zijn helemaal geen geboden, maar verwijzen naar een dynamische ethiek van de toekomst. ‘Accepteer nooit zonder meer wat geschreven staat. Interpreteren is in opstand komen tegen wat in de tekst niet ethisch is. […] Dat stelt ons in staat in rechtvaardigheid en goedheid te leven: dat is de ethiek van de Tien Geboden.’

 

BeuteWie ben ik als ik preek? Marinus Beute

Koop dit boek

bronnen en herbronning van het homiletisch zelfbeeld

In deze homiletische studie staat het theologische zelfbeeld van de prediker centraal. De bronnen voor dat zelfbeeld worden beschreven vanuit theologisch, cultureel en menswetenschappelijk perspectief.

 

 

Paulus voor iedereen – Korintiërs 2, Tom Wrightwright

Koop dit boek

Nieuw deel in de reeks vertalingen van bijbelstudies van Wright. Paulus’ tweede brief aan de gemeente te Korinte behandelt de betekenis van het kruis in het kader van persoonlijk lijden – het lijden van Paulus zelf, en dat van zijn lezers. In Galaten is hij boos, in Filippenzen vol vreugde, hier in 2 Korintiërs zien we zijn diepe verdriet, en de nog verse wonden van zijn eigen lijden. Maar hij blijft naar dit alles kijken door de bril van het evangelie. Deze prachtige Bijbelstudies laten ons iets zien van de bijzondere troost die gelegen is in het lijden, sterven, en het opstandingsleven van Jezus, de Heer van de wereld.
(Ook binnenkort beschikbaar in het Nederlands: Johannes voor iedereen, deel 1 en 2)

Wellicht ook interessant

Nieuwe boeken