< Terug

7. Verdieping

Artikelen

Via http://www.btsg.nl/infobulletin/eenzaamheid.html vind je een artikel over ouderen en eenzaamheid.

Lezing over eenzaamheid en verbinding ‘Ken je mij’ van prof. Anja Machielse

De site http://timpaanwelzijn.nl/actueel/artikel-eenzaamheid-in-dagblad-trouw/ geeft toegang tot het artikel ‘Ik durf nu een praatje te maken’ dat op 9 september 2014 in Trouw werd gepubliceerd.

Boeken

Het boekje ‘Eenzaamheid’ van Aukelien van Abbema (Boekencentrum 2014, ISBN 9789023927617 – nog als e-book verkrijgbaar) is een duidelijk en praktisch boekje, waarin verschillende situaties van eenzaamheid beschreven worden. Met voorbeelden uit de Bijbel, gespreksvragen en andere verwerkingen is dit ook een doe- en denkboekje. Bedoeld voor wie zelf eenzaamheid ervaart, maar ook ondersteunend als je meer over eenzaamheid wilt weten.

‘Kom gerust eens langs – het taboe van de eenzaamheid’ van Willy Bakker-Huizinga (Voorhoeve, 2010, ISBN 9789029795654) is een helder boek over het ervaren van eenzaamheid. Met tips voor wie eenzaam is, en voor wie naast hen (willen) staan.

‘Als ik me eenzaam voel’ is een speciale uitgave van Maandblad Open Deur (Boekencentrum 2017, ISBN 9789023950493) met informatie, interviews, gedichten en foto’s over eenzaamheid. Wie aan de praat wil raken over eenzaamheid bij anderen en bij zichzelf, en wie activiteiten wil opzetten om eenzaamheid te verlichten, vindt hier gespreksstof, voorbeelden en tips.

Werkmateriaal

Contextuele bijbelstudie over eenzaamheid (geschikt voor gemeenteleden/parochianen, ouderen)

Twintig dingen die je kunt doen om eenzaamheid te bestrijden (link naar website is inmiddels niet meer beschikbaar)

‘Eenzaam ben je niet alleen’: Dit werkboek van Movisie is geschreven als hulpmiddel voor vrijwilligers en professionals die mensen die kampen met eenzaamheid willen ondersteunen. Het werkboek is als pdf te downloaden via: https://www.movisie.nl/publicaties/eenzaam-ben-je-niet-alleen

< Terug