De geestelijke dimensie van gemeenteopbouw
In de inleiding op dit themanummer leest u een korte aanduiding van de verschillende artikelen, waardoor al blijkt wat met ‘de geestelijke dimensie’ in de titel wordt bedoeld.
In de inleiding op dit themanummer leest u een korte aanduiding van de verschillende artikelen, waardoor al blijkt wat met ‘de geestelijke dimensie’ in de titel wordt bedoeld.
Het tweede praktijkverhaal gaat over Kerk2030, een tweejarig traject van meerdere kerken op weg naar vernieuwing. Hoe werkt dat? En wie kunnen meedoen?
Het derde praktijkverhaal komt uit Beekbergen, waar een gemeente-brede toerusting op gang gebracht is met hulp van het Focus-traject van de IZB. Hier volgt een korte beschrijving.
Zending en evangelisatie waren veelal de beweging van de kerk naar buiten. Tot ze een noodlijdend bestaan hadden… Hoe buig je dat om? Hoe gaan bewegingen naar binnen én buiten elkaar versterken?
Kliederkerk bestaat tien jaar. Een beweging die mensen en gemeenten in beweging heeft gebracht. Een kleurrijk steentje in het mozaïek van kerkplekken… en zo zijn nog wel meer omschrijvingen te geven. Leest u zelf maar…
Vandaag gaat het over inflatie en recessie, maar ook 20 jaar geleden al keken sommigen bezorgd naar de toekomst…
Het laatste themanummer ging uitgebreid over het recente boek Samen Jong. Een boek dat je niet alleen kunt lezen, maar waar je als gemeente mee aan de slag zou moeten. Alleen… hoe doe je dat? Waar begin je mee? Wat is goed te weten om het niet meteen ook weer te laten vastlopen? Dit Aan de slag wil bij dit soort vragen belangrijke aanwijzingen geven.
In de kerk nemen Jezus en zijn boodschap een centrale plek in. Maar wat ís die boodschap? Hoe geven we daar handen en voeten aan? Wat denken jongeren daarbij? En wat vragen ze van ‘de kerk’?
De kernwaarden uit Samen Jong zijn allemaal aan de orde geweest – maar hoe nu verder? Wat kunnen we als gemeenten gaan doen als we dit boek goed gelezen hebben? Wat is werkelijk de bedoeling van deze studie?
Nieuwe boeken