Preekschets Lucas 11:1
Theo van Staalduine schreef een preekschets voor biddag. De centrale tekst komt uit Lucas 11:1. ‘Heer, leer ons bidden.’
Theo van Staalduine schreef een preekschets voor biddag. De centrale tekst komt uit Lucas 11:1. ‘Heer, leer ons bidden.’
In Rechters 9 komt de vraag tussen koningschap en broederschap aan de orde. Abimelech gedraagt zich als koning, maar zijn broeders zijn daarin slechts obstakels.
Na de doop in de Jordaan wordt Jezus door de Geest naar de woestijn geleid. De oude kerk heeft gezegd: de verzoeking in de woestijn is het begin van de lijdensweg van Jezus.
Deze preekschets gaat over leiderschap, strijd en overwinning. David is de gezalfde koning die de Thora navolgt.
Deze preekschets van Rein Bos is voor de eerste zondag van Epifanie. Het feest van de Verschijning van de Heer valt op 6 januari.
Deze preekschets van Bert Aalbers gaat over de doop van Jezus en het vervullen van alle gerechtigheid.
In deze preekschets van Egbert Terpstra staat Gods heerlijkheid centraal (Lukas 2:9b). God komt in Christus heerlijk, maar is ook raadselachtig én reddend aanwezig. Een uitdagend thema waar zo vaak Gods áfwezigheid wordt ervaren in onze cultuur.
Begint het lijden van Jezus in de nacht van de overlevering, als Hij gevangengenomen en veroordeeld wordt? Of bij de viering van het Pascha, als Jezus het brood breekt en zegt: ‘Doet dit om mijn dood te gedenken’? Of moeten we zeggen dat het begint op Palmzondag: ‘Heden Hosanna, morgen kruisigt Hem’? Bert Aalbers gaat er in het artikel diep op in.
In deze preekschets voor Advent valt alle licht op de vergeving die God in Jezus geeft. Dit is zijn functie als Messias! Mensen komen naar Jezus in de verwachting dat er iets moois zal gebeuren. Jezus beschaamt hun vertrouwen niet. Dat is Advent.