< Terug

Bidden: hou het simpel, hou het echt, hou het vol!

Bidden: iedereen doet het, maar niemand vindt het eenvoudig. Over het boek Hoe moet je bidden? schreef Siske van Oostrum een recensie.


Dit is een bijdrage n.a.v. Hoe moet je bidden?

hoe moet je bidden pete greig

Hoe moet je bidden? van Pete Greig is een inspirerende en praktische gids voor het gebed. Iedereen bidt, maar niemand vindt het makkelijk. We kunnen er allemaal wel een beetje hulp bij gebruiken. Al is het alleen maar om ons gebedsleven op te frissen. Met die insteek heeft Pete Greig een boek geschreven waarin alle elementen van het gebed aan de orde komen. Daarnaast hebben bekende bidders uit verschillende tradities een plek en stipt de auteur alle vormen van gebed aan. Een zeer inspirerende en aansprekende gids voor iedereen die al jaren bidt, maar ook voor degenen die wel willen bidden, maar niet weten hoe te beginnen.


God om hulp vragen

Het boek “Hoe moet je bidden” is een praktisch handboek voor gewone mensen. Diverse methodes worden aangedragen om een opstapje te vormen naar een rijker gebedsleven. Ook het Onze Vader wordt uitvoerig uitgelicht en uitgelegd.

Volgens de schrijver is het beste bidadvies: Hou het simpel, hou het echt, hou het vol!

Gebed is in zijn simpelste en meest primaire vorm een manier om God om hulp te vragen. Jezus nodigt ons uit om onze specifieke verlangens kenbaar te maken. Geloof is Gods geschenk aan ons, trouw is ons geschenk aan Hem. Bidden brengt niet altijd een hallelujastemming teweeg. Soms worden we teleurgesteld tot op het bot. “Laat Uw wil gebeuren” is vaak een lastig item. God honoreert onze gebeden niet als bestelling. Hij nodigt uit om te vertrouwen op Zijn wijsheid, liefde en kracht die ons beperkte bevattingsvermogen te boven gaat.

Niet alleen praten, maar ook luisteren

Bidden is niet alleen praten, maar ook luisteren. Gods genade is groter dan onze zonden. We weten dat we door Jezus zijn gered maar we moeten nog geduldig wachten en vurig bidden tot de dag van onze volkomen redding aanbreekt.

Onze gebeden krijgen geen cijfer. Onze woorden en methodes maken geen indruk. De Heilige Geest doorzoekt ons hart. Het enige werkelijk belangrijke is dat we aan God ons hart voorleggen in alle eenvoud, eerlijkheid en volhardendheid!

Dit boek kan bijdragen aan een doorleefder gebedsleven!

Siske van Oostrum

Nieuwsgierig geworden naar het boek? Lees ook de andere bijdrage over het boek Hoe moet je bidden?

Andere boeken over gebed

hoe moet je bidden pete greig
Lucht je hart open deur

< Terug