< Terug

De mooiste zomerboeken van… Arjen van Trigt

de mooiste zomerboeken van arjen van trigt

Tijdens de zomervakantie geven de uitgevers en redacteuren van KokBoekencentrum hun overzicht van de mooiste zomerboeken voor de vakantie. Het zal niet verwonderen dat de lijstjes worden gedomineerd door boeken die zij zelf mee hielpen ontwikkelen. En dat mag best, vinden wij. We zijn erg betrokken op onze uitgaven en dat willen we op deze manier laten zien. Deze week de mooiste zomerboeken van Arjen van Trigt, uitgever non-fictie en jeugd bij KokBoekencentrum Uitgevers.

De mooiste zomerboeken van Arjen van Trigt

gewone catechismus

N° 1 De Gewone Catechismus

In 2013 stelde dr. Theo Pleizier tijdens een lezing dat goed zou zijn wanneer er een nieuwe catechismus zou komen. Ik heb toen aan hem laten weten dat ik daar als uitgever graag aan mee zou werken. Zo ontstond een proces dat zes jaar geduurd heeft en heeft geleid tot een, in mijn ogen, bijzonder mooie nieuwe catechismus waarin de inhoud van het christelijk geloof voor deze tijd verwoord wordt. De ontvangst is tot nu toe erg goed geweest, zelfs zo goed dat de paperback (rode versie) al herdrukt is.


hoe overleef ik moeilijke mensen berger

N° 2 Hoe overleef ik moeilijke mensen

Deze titel kocht ik aan op de Frankfurter Buchmesse. In Duitsland was het een succesvolle titel en ik schatte in dat er in Nederlands ook belangstelling voor zou zijn. Nu, die was overweldigend. Hoe overleef ik moeilijke mensen stond lange tijd in de Top-10 van de AKO-boekhandels en in de top-60 bestverkochte boeken in Nederland. In negen maanden tijd verkocht wij 18.000 exemplaren. Met dit boek in de hand kun je voorbereid moeilijke mensen in je omgeving tegemoet treden.


russische roulette rosenberg

N° 3 Russisch Roulette

Dit is de tweede thriller in een serie van drie van Joel Rosenberg. Van deze auteur zijn inmiddels vele romans vertaald in het Nederlands. Niet alle thrillers spraken mij aan, maar deze serie is erg goed. Russische roulette gaat over politieke verwikkelingen tussen Amerika, Rusland, Noord Vietnam en Iran en staat heel dicht bij de werkelijkheid van deze dag. Daarbij weet de auteur een superspannend verhaal op de bouwen. Een heerlijk boek voor de zomervakantie.


N° 4 Ontmoeting

Naast uitgever ben ik ook ouderling in de kerkelijke gemeente waar wij als gezin meeleven. Dat betekent dat ik regelmatig pastorale bezoeken afleg. Dat is niet altijd eenvoudig en niet zelden zou je advies willen krijgen hoe een gesprek in te gaan. Het boek Ontmoeting geeft zulke adviezen door gewoon meer dan 100 pastorale gesprekken uit de praktijk te beschrijven. Bijzonder inspirerend en leerzaam. Een must voor iedere pastorale bezoeker.


groeibijbel piet van midden

N° 5 De Groeibijbel

Regelmatig krijg ik als uitgever het verzoek een Bijbel uit te geven voor buitenkerkelijken. Een boek met de bijbelverhalen voor mensen die de Bijbel nog niet kennen. Een soort kinderbijbel voor volwassenen. Nu, met de Groeibijbel van Piet van Midden is er zo’n boek. Op bijzonder knappe wijze weet ds. Van Midden de bijbelverhalen in taal van vandaag te verwoorden en dichtbij te brengen. En dan gaat het niet alleen om de bekende verhalen, mar ook om bijbelgedeelten uit bijvoorbeeld de Psalmen, Prediker, de profeten en uit de Openbaring van Johannes. Prachtige teksten, ook om voor te lezen in kerkelijke bijeenkomsten.

< Terug