< Terug

In naam van de liefde

Bij Kolossenzen 1,24-2,5

Associatie: Verkondig het evangelie door te dienen…

Bono is popzanger bij U2.

Als daar gelegenheid voor is, zou Pride (In the Name of Love) van U2 gedraaid kunnen worden; zie You Tube.

Vertaling:

Een man komt in naam van de liefde. Een man komt en gaat.
Een man komt hier om goed te doen.
Een man komt om alles op zijn kop te zetten.
In naam van de liefde, een man in naam van de liefde.
In naam van de liefde. Wat anders? In naam van de liefde!

Bono is het pseudoniem van Paul David Hewson. Hij is de rijkste muzikant ter wereld. In één klap heeft hij miljoenen verdiend op de beurs.

Hij is niet altijd zo rijk geweest. Toen hij nog op school zat, begon hij met drie vrienden een bandje. Vanaf het begin heeft hij het in zijn liedjes opgenomen voor mensen die onderdrukt worden.

Bono vindt het niet eerlijk dat hij zo makkelijk zo veel geld heeft verdiend. Andere mensen moeten een hele dag keihard werken om een paar euro te verdienen en er zijn ongelooflijk veel mensen die zelfs dat niet krijgen.

Nu hij rijk is, kan hij mensen helpen om zelf hun brood te verdienen door op een eerlijke manier met hen te handelen. Hij laat mensen in Oeganda kleding ontwerpen en maken. Daardoor kun je in winkels over de hele wereld zien hoe creatief en bijzonder de Afrikaanse ontwerpers zijn. Ze kunnen trots zijn op wat ze maken. Ze verdienen genoeg om goed te eten en in een fatsoenlijk huis te wonen. En als dat eenmaal gelukt is, kunnen er ook andere problemen aangepakt worden. Ziekten als aids bijvoorbeeld.

Zo verbeter je de wereld, vindt Bono. En wat vind jij?

(Met dank aan Bonnefooi.)

< Terug