< Terug

Boekpresentatie Lezen en laten lezen

Boekpresentatie

Op donderdag 26 september a.s. presenteert prof. dr. Arnold Huijgen zijn recent verschenen boek Lezen en laten lezen.

Dr. Arnold Huijgen

Boekhandel Den Hertog organiseert deze avond samen met CGK de Kandelaar, die naar aanleiding van de presentatie een leeskring start.

In 7 hoofdstukken bespreekt Huijgen en laat ons op een eerlijke manier onder ogen zien waar het in ons christelijk leven en de christelijke kerk misgaat in onze omgang met de Schriften.  Maar tegelijkertijd zoekt hij naar een manier waarop wij als 21e-eeuwse Europeanen gelovig het woord van God (opnieuw) kunnen ontvangen. De auteur laat ons zien dat het de Levende God is die in de Bijbel spreekt.

lezen-en-laten-lezen

Datum: donderdag 26 september 2019

Locatie: Bibliotheek Nijkerk – Frieswijkstraat 99

Tijd: inloop 19:30 start 19:45 – einde ca 21:45 uur

Entree: € 2,50

Kaartjes zijn verkrijgbaar bij Boekhandel Den Hertog –of via www.bibliotheeknijkerk.nl –zie agenda

Hartelijk welkom!


Lezen en laten lezen

lezen-en-laten-lezen

Lezen en laten lezen van Arnold Huijgen is een verhelderend theologisch boek over gelovig omgaan met de Bijbel. Belangrijk uitgangspunt daarbij is dat je de Bijbel niet alleen leest, maar je ook laat lezen door God. De Bijbel is een ingewikkeld boek, en over de interpretatie ervan wordt veel gediscussieerd. Hoe kun je de Schrift dan zo lezen dat je hart geraakt wordt? En hoe voorkom je al te rationele Bijbellezing? Huijgen gaat te rade bij onder andere Luther. Zijn vuistregels voor het lezen van de Bijbel zijn nog altijd actueel. Daarnaast geeft hij voorbeelden van omgang met de Bijbel door Oepke Noordmans, Dietrich Bonhoeffer en door hemzelf. Arnold Huijgen is hoogleraar systematische theologie aan de Theologische Universiteit Apeldoorn.

< Terug