< Terug

Oneerlijk!

Bij Genesis 18,16-23

Zana en haar broertje wonen in een vluchtelingenkamp in Frankrijk, want in Syrië, waar ze woonde, konden ze vanwege de oorlog niet blijven. Haar moeder heeft beloofd dat het goed zou komen, dat ze een nieuw land zouden vinden waar het goed zou zijn. Daar zouden ze elkaar ook weerzien, met de hele familie.

Maar dat is heel lang geleden. En nu moeten haar broertje en zij verhuizen naar een asielzoekerscentrum in Nederland. Ze staan al klaar voor vertrek als de telefoon gaat. Haar begeleidster kijkt verbaasd, als ze hoort waar het over gaat. Ze kunnen niet weg! De burgemeester van hun nieuwe woonplaats heeft besloten dat er geen vluchtelingen meer mogen komen. Er werd veel gestolen in die stad en heel vaak waren asielzoekers en buitenlanders de dieven. Daarom mogen er geen nieuwe vluchtelingen meer in de stad komen wonen.

Wat vind jij daarvan? Wat zou jij doen als je Zana was?

Zana is boos! Dat is oneerlijk! En ze schrijft een mail naar de burgemeester:

Beste burgemeester,
U wilt geen nieuwe vluchtelingen in uw stad, omdat sommigen stelen. Ik steel nooit en ik wil graag in uw stad komen wonen. Dat kan niet door die slechte mensen, maar er zijn ook goede vluchtelingen, hoor. Zo is het niet eerlijk. Mag ik toch komen, met mijn broertje?
Groetjes van Zana

Wat denk je, zou de burgemeester naar Zana luisteren?

< Terug