< Terug

Podcast: Dichter bij God. Aanwijzingen voor een rijke liturgie

Dichter bij God

'Dichter bij God' van Arjan Plaisier en Ineke Cornet is een inspirerend handboek om de liturgie in de kerk nieuw leven in te blazen. Steeds meer protestanten zoeken inspiratie in de katholieke en anglicaanse kerk. De auteurs van 'Dichter bij God' geloven in de spirituele kracht van de liturgie. Een liturgie die ons helpt in de ontmoeting van God met ons en van ons met God. Volgens de auteurs heeft het protestantisme een verschraling opgelopen door de nadruk op het oor (preken, catechese e.d.). Hierdoor is de aandacht voor onze zintuigen vergeten. Dit boek doet handreikingen om de kerkdiensten van een nieuwe rijkdom te voorzien.

Lees het gratis fragment


Bestel jouw exemplaar voor €20,00 bij boekenwereld.com. Het boek is ook verkrijgbaar als e-book.

dichter bij god arjan plaisier

Lees meer van Arjan Plaisier:

Arjan Plaisier was ondermeer scriba van de Generale Synode van de Protestantse Kerk in Nederland, en gastdocent Spiritualiteit aan de Protestantse Theologische Universiteit. Hij is momenteel, voor de tweede keer, predikant in een PKN-gemeente te Amersfoort.

Alomvattende liefde

cover van Alomvattende liefde

12 artikelen over God

Cover van 12 artikelen over God


Zorg voor de ziel

Cover van Zorg voor de ziel

Bekijk de toelichting die Arjan Plaisier geeft over over
Zorg voor de ziel

Lees de bespreking van
Zorg voor de ziel
in Ouderlingenblad

Overvloed en overgave

overvloed en overgave arjan plaisier

Lees meer van Ineke Cornet:

Ineke Cornet (1982) promoveerde in de theologie en in de literatuurwetenschap. Ze doceerde christelijke spirituatiteit aan de University of Divinity in Melbourne.

De kerkwijdingspreek in de Arnhemse mystieke preken

In dit artikel gaat Cornet in op de wisselwerking tussen de liturgische ruimte (het kerkgebouw) en de innerlijke, spirituele verwerking daarvan.

Zij schreef dit artikel in een themanummer van Herademing waarin het ging over de relatie tussen spiritualiteit en heilige ruimte.

Rond hetzelfde thema op Theologie.nl

Tijdschrift Herademing verschijnt digital op Theologie.nl. In Herademing staat spiritualiteit centraal, bekijk het tijdschrift Herademing.

Er zijn ruim 600 theologische artikelen rond spiritualiteit beschikbaar, waaronder enkele beeldmeditaties

Herademing woede en vrede lezen

< Terug