< Terug

Podcast: In gesprek over de kracht van vertrouwen met Stefan Paas

Op Twitter mengt Stefan Paas, voormalig Theoloog des Vaderlands, zich actief in het debat over het vertrouwen in de overheid, klimaatverandering, complottheorieën en andere maatschappelijke thema’s. Tom en Tabitha gaan met hem in gesprek over het vertrouwen in de samenleving.

Lees meer van Stefan Paas:

Vreemdelingen en priesters

Cover van Vreemdelingen en priesters, geschreven door Stefan Paas

Zinvol leven

Cover van Zinvol leven, geschreven door Stefan Paas en Siebrand Wierda

Het geschenk van vertrouwen

René van de Rijst stelt in ‘Het geschenk van vertrouwen’ dat de vertrouwenscrisis waarin wij ons bevinden een spirituele crisis is. We zijn op een vrij technische manier naar de wereld gaan kijken: de wereld moet georganiseerd worden, geordend, beheerst met technische middelen. Vertrouwen is echter niet te organiseren. Je ontvangt het. In dit boek laat Van der Rijst wegen zien hoe wij het vertrouwen in elkaar weer terugkrijgen. Want zeker in deze tijd hebben we elkaar hard nodig.


Lees een blog over Het geschenk van vertrouwen


Bestel jouw exemplaar voor €19,99 bij boekenwereld.com. Het boek is ook verkrijgbaar als e-book.

Cover van Het geschenk van vertrouwen

Lees ook deze artikelen over vertrouwen:

Verlangen naar het vertrouwde

Folly Hemrica 

Op weg gaan naar een nieuw leven is ingewikkeld. De angst die een onbekende situatie oproept, kan zo sterk zijn dat je terugverlangt naar je oude bestaan. Liever vertrouwde ellende dan onzekere vrijheid. Het tijdschrift Open Deur onderzocht het verlangen naar het vertrouwde.

‘Voed het oud vertrouwen weder'

Roelof de Wit

Psalm 42 zingt over vertrouwen dat gevoed moet worden. Dat kan blijkbaar, en is ook nodig. Hoe kan vertrouwen ontstaan en groeien? Lees dit artikel uit Ouderlingenblad van Roelof de Wit.

De rol van het vertrouwen in de theologie van Wilhelm Herrmann

Rick Benjamins

In veel beschouwingen over onze huidige samenleving speelt de term ‘vertrouwenscrisis’ een belangrijke rol. Het begrip vertrouwen speelt een fundamentele rol in de theologie van Wilhelm Herrmann (1846-1922). Hij belicht zowel de sociale kant van vertrouwen, als het religieuze aspect daarvan. Biedt de theologie van deze theoloog uit de vorige eeuw aanknopingspunten voor deze tijd?

Niet weten en toch vertrouwen: een ander weten
Everdien Hagen

Kan het intuïtieve weten verbonden worden met de christelijke begrippen hoop, liefde en volharding? Everdien Hagen schetst een mogelijke weg.

De taal van vertrouwen
Herman Koetsveld & Enis Odaci

Enis Odaci is moslim, publicist en reli-ondernemer. Herman Koetsveld is predikant in de Protestantse Kerk, cultuurtheoloog en dichter. Ze schrijven samen boeken en artikelen, en treden samen op als sprekers. Waarin ligt de kracht van hun samenwerking? En is er ook iets ongemakkelijk of lastig? Ze schrijven elkaar er een brief over.

Vind je dit een leuk artikel?

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

< Terug