Blogs

Theologie.nl is het platform voor iedereen met interesse in theologie, kerk en religie. De nieuwste ontwikkelingen, materialen en events op het gebied van theologie vormen de rode draad voor onze blogs, artikelen, boekentijdschriften en podcasts.

Zoeken:

Filter blogs op:

Gebied

Categorie

Rubriek

Thema

Auteur

Bron

Lidmaatschap

Uitgavejaar

Uitgave

Kerk- en religiegeschiedenis

Recensie Kerkgeschiedenis voor iedereen

30 november 2020Redactie Theoblogie | Blog

Deze recensie van Kerkgeschiedenis voor iedereen werd geschreven door P.A. Zevenhuizen en verscheen ook in Om Sions wil.

Kerkopbouw

Geroepen door God

30 november 2020Redactie Theoblogie | Blog

Wie in de binnenkamer en op een kring zich wil laten verrassen door Gods instrument Elisa wordt met dit boek heel goed op weg geholpen.

Spiritualiteit

Kijk op de ziel

27 november 2020Redactie Theoblogie | Blog

Kijk op de ziel biedt je theologische verdieping en veel stof tot nadenken. Een bezinningsboek dat leidt tot diepe geloofsgesprekken.

Praktische theologie

Vertrouwen

26 november 2020Redactie Theoblogie | Blog

Het geschenk van vertrouwen is een theologisch boek zoals theologie anno nu moet zijn: in gesprek met de inzichten van nu, over thema’s van nu, met een eigen aanpak en geluid.

Geloofsopbouw

Geschreeuw onder dwazen

25 november 2020Redactie Theoblogie | Blog

Mij dunkt dat we in juist in onze tijd van veel politiek geschreeuw in binnen- en buitenland onze winst kunnen doen met de overwegingen van dr. A.A. van Ruler over Prediker 9. Daarom geef ik zijn woorden over dit Bijbelvers (gedeeltelijk) door! Ds. E.K. Foppen, predikant van de karakteristieke Bethlehemkerk in Den Haag.

Praktische theologie

Recensie: God en de pandemie

25 november 2020Redactie Theoblogie | Blog

‘God en de Pandemie’ is een kleinood voor alleman, van leken tot theologen. Een essay dat te denken geeft, niet uitsluitend over de coronacrisis maar over de vraag hoe als christen te leven in onzekere tijden.

Geloofsopbouw

Recensie Contra-Kant, Emanuel Rutten

24 november 2020Redactie Theoblogie | Blog

Wie enigszins thuis is in de apologetiek, zal de naam van Emanuel Rutten ongetwijfeld kennen. Regelmatig gaat hij in debat met atheïsten, hij ontwikkelde een nieuw Godsbewijs en enkele jaren geleden was hij nog spreker op het allereerste Veritas Forum in Rotterdam.

Geloofsopbouw

Interview met Geert Jan Blanken over Kierkegaard

20 november 2020Redactie Theoblogie | Blog

Vandaag delen we op theoblogie.nl een interview met Geert Jan Blanken, over zijn nieuwste boek Kierkegaard in gewone taal.

Praktische theologie

Recensie Hoe houdt je het geloof fris?

19 november 2020Redactie Theoblogie | Blog

Vandaag delen we op theoblogie.nl een recensie van Nico de Waal, over het boek Hoe houdt je het geloof fris.

Praktische theologie

Vier recensies van Ds. L.W. Smelt

18 november 2020Redactie Theoblogie | Blog

Vandaag delen we op Theoblogie.nl vier recensies van Ds. L.W. Smelt. Deze recensies verschenen ook in het oktobernummer van de Veluwse Kerkbode.