< Terug

De mooiste zomerboeken van… Peter Gorter

Peter gorter redacteur kokboekencentrum

Nog geen maand geleden ben ik bij de grootste uitgever van religie in Nederland als acquirerend redacteur non-fictie begonnen. Hiervoor heb ik theologie gestudeerd aan de Vrije Universiteit en vier jaar gewerkt aan een promotiestudie over gereformeerde migranten in de 16e eeuw. Bij KokBoekencentrum richt ik mij met name op populaire theologie en theologische uitgaven voor de katholieke markt.

Mijn mooiste zomerboeken zijn:

orthodoxie chesterton

N°1 Chesterton, G.K., Orthodoxie

Chesterton weet zijn lezer op een humorvolle wijze het bekende christendom als iets onbekends te presenteren. Op iedere bladzijde in Orthodoxie tovert Chesterton een lach op het gezicht van zijn lezer. Naar mijn idee kan Chesterton worden gezien als een van de meest originele christelijke apologeten, met een duidelijke handtekening: humor.


wat de liefde doet kierkegaard

N°2 Kierkegaard, S., Wat de liefde doet

Dit werk van Kierkegaard is niet zo moeilijk als sommige van zijn andere werken. Tegelijkertijd heeft ook Wat de liefde doet van Kierkegaard een enorme diepgang. Kierkegaards radicale opvatting over wat liefde is, zet je leven op z’n kop. Het is onmogelijk om onveranderd te blijven na het lezen van dit boek.  


Tomas Halik - Raak de wonden aan

N°3 Halik, T., Raak de wonden aan: Over niet zien en toch geloven

Halik is een van de meest toonaangevende theologen op dit moment. Mijn allereerste kennismaking met Halik was het werk: De nacht van de biechtvader. In één woord: prachtig! Deze zomer hoop ik Haliks laatstverschenen boek: Raak de wonden aan te lezen.


altijd dat kruis a van de beek

N°4 Van de Beek, A., Altijd dat kruis

Altijd dat kruis, het nieuwe boek van dr. A. van de Beek staat ook op mijn verlanglijstje. Van de Beek schuwt geen moeilijke vragen en verweeft schijnbaar moeiteloos kerkgeschiedenis met zijn theologie. Van de Beek weet mij iedere keer weer te raken met zijn diep theologische inzichten en zijn kritische benadering van deze tijd.


walden thoreau

N°5 Thoreau, H.D., Walden

Walden lezen, werkt ontspannend. Thoreau verstaat de kunst om het leven in de natuur op een prachtige manier te beschrijven. Bij het lezen van dit boek, waan je je aan de rand van een vijver, diep in het bos en weg van alle drukte.

< Terug