< Terug

Presentatie boek ‘Grote denkers over grote dingen’ van Hans Alderliesten

Avond ‘Filosofie voor Beginners’ op maandag 1 oktober 2018

Op maandag 1 oktober is iedereen van harte welkom bij ‘Filosofie voor Beginners’. Op deze avond wordt het boek ‘Grote denkers over grote dingen’ van Hans Alderliesten gepresenteerd. Ds. Gerrit Vreugdenhil, wethouder Corine Dijkstra en stadsfilosoof Dennis de Gruijter zullen hier het boek in ontvangst nemen en een korte talk houden.


In het boek ‘Grote denkers over grote dingen’ komen filosofen en denkers uit allerlei tradities aan het woord over eigentijdse thema’s. De auteur, Hans Alderliesten, vertelt: ‘In het boek laat ik grote denkers uit de geschiedenis reflecteren op thema’s als gastvrijheid, vertrouwen en waarheid. We kunnen veel van hen leren en het is verrassend om te merken hoe actueel inzichten zijn, ook al zijn deze soms duizenden jaren oud.’

Filosofen als Socrates, Kierkegaard en Arendt komen in het boek aan bod. Uiteraard ontbreekt ‘Gouwenaar’ Erasmus niet. ‘Van hem is het citaat ‘Wie durft te verdwalen, vindt nieuwe wegen.’ Dat geeft eigenlijk precies aan wat we deze avond zullen doen: samen zoeken naar oude en nieuwe inzichten.’

Het boek zal op deze avond overhandigd worden aan de volgende sprekers:

  • Dominee Gerrit Vreugdenhil (PKN Gouda)
  • Wethouder Corine Dijkstra (CU)
  • Stadsfilosoof Dennis de Gruijter

Deze sprekers zullen vanuit hun expertise vertellen wat de levensvragen van nu zijn. Ook zullen zij stilstaan bij het welzijn en welbevinden van Gouwenaars en op welke wijze filosofie daarbij helpt. Daarna kunnen de bezoekers een casus indienen of een vraag stellen.


Bezoek de Avond ‘Filosofie voor Beginners’ op 1 oktober

De avond wordt georganiseerd door Boekhandel Smit i.c.m. uitgever Boekencentrum/Meinema. 

Datum: maandag 1 oktober 2018
Locatie:
 de Agnietenkapel in Gouda (Nieuwe Markt 100)
Entree: gratis, aanmelden via info@boekhandelsmit.nl
Start om: 20.00 uur

Presentatie Grote denkers over grote dingen - maandag 1 oktober
   

    


Grote denkers over grote dingen

Grote denkers over grote dingen - Hans Alderliesten

Grote denkers over grote dingen van Hans Alderliesten bevat 365 citaten van filosofen van alle tijden over thema’s als eenzaamheid, gastvrijheid, leiderschap, liefde, omgangsvormen en verantwoordelijkheid. Veel van hun ideeën blijven toepasselijk, ook al zijn ze soms duizenden jaren oud. Goede ideeën begeesteren en krachtige quotes inspireren om aan een mooiere wereld te werken.

< Terug