< Terug

Heftig zendingsverhaal van Joke Verweerd

“Ik vond het verrassend toen ik ontdekte dat ook Jezus verzonnen verhalen vertelde. De luisterende mensen gingen helemaal op in Zijn gelijkenissen en dachten dat verhalen echt gebeurd waren. Men herkende het verzonnen verhaal als een onderdeel van  hun eigen wereld. En daarna maakte het dus dubbel indruk op hen omdat ze begrepen dat Jezus hen in de spiegel liet kijken”, aldus Joke Verweerd, schrijfster van het boek Retour Rantepao – dit boek schreef zij in opdracht van de Gereformeerde Zendingsbond (GZB). Het gaat over een zendingsechtpaar, met een dochter, die vol goede moed naar Indonesië gaan om het Evangelie te brengen. Het loopt anders af dan gepland.
“Het zendingsechtpaar wil met heel hun hart iets betekenen voor de kerk aldaar. De man, Wouter, gaat werken op een theologische school waar inlandse jongeren tot predikant worden opgeleid. In het begin gaat het goed met de familie. Ze zijn enthousiast en bevlogen, maar als er een zoontje met een hartafwijking wordt geboren, wil Ine, de moeder, terug naar Nederland omdat ze denkt dat haar kind daar beter af is voor wat betreft de medische zorg.”
“De vader – een man met veel vertrouwen op God – zegt: ‘God is overal Dezelfde, Hij kan ons kind hier ook helpen. We hebben hier veel werk te doen. God zal helpen. Maar desondanks sterft het kind en het gezin reist noodgedwongen terug … Lees verder.

< Terug