< Terug

House of all sinners and saints oprichtster komt naar het Graceland Festival

Nadia Bolz-Weber is Lutheraans voorganger en oprichter van House for All Sinners and Saints in Denver, Colorado (USA), een a-typisch en bont gezelschap waar ze zich meer dan tien jaar met hart en ziel aan heeft verbonden. Als voormalig stand-up comedian en herstellend alcoholist is haar rauwe, eerlijke en cut-the-crap geluid enig in zijn soort. Met haar spraakmakende en met vlagen controversiële ideeën en acties vult ze haar herder-zijn op unieke en vernieuwende manier in, en beroert daarmee wereldwijd menig mensenleven.

Nadia Bolz-Weber

Ze schreef meerdere boeken waarvoor ze putte uit het intensief optrekken met haar gemeenteleden, mensen die vaak buiten de braaf-burgerlijke boot vallen. In Pastrix; The Cranky, Beautiful Faith of a Sinner & Saint (2013) en Accidental Saints (2015), onder de titel Vrijspraak voor Losersin het Nederlands uitgegeven door KokBoekencentrum, betoogt ze vurig dat God zich laat vinden in alle mensen, misschien vooral in hen van wie je het het minst verwacht. Haar nieuwste boek SHAMELESS: A Sexual Reformation verscheen in januari 2019. In dit boek betoogt ze gepassioneerd een correctie op gangbare christelijke ideeën over seks, gender en lichamelijkheid.

Nadia tourt in eigen land en internationaal als spreker en gesprekspartner, en krijgt podium op uiteenlopende toonaangevende platforms, zowel binnen als buiten de christelijke scene.

De komst van Nadia Bolz-Weber naar Graceland Festival is mede mogelijk gemaakt door LazarusKokBoekencentrum en de Nederlands Luthers Genootschap.

Nadia Bolz-Weber over haar nieuwe boek

Vrijspraak voor losers

De verhalen in dit boek, Vrijspraak voor Losers,  zijn weergegeven zoals ik ze me het helderst herinner. Enkele details zijn aangepast uit bescherming van de privacy van een aantal geliefde mensen. Op sommige punten heb ik gebeurtenissen ingekort om het verhaal goed te laten lopen. Zoals dat met gedenkschriften gaat, kan het zijn dat
mijn herinnering en weergave van het verhaal verschilt van hoe anderen dezelfde gebeurtenissen hebben ervaren. De meeste verhalen in dit boek hebben betrekking op de gebruiken en de mensen van mijn gemeente, House for All Sinners and Saints.

Ik denk dat Gods werk in deze wereld altijd door zondaars gedaan wordt. Daar is niks mis mee. Soms zijn de mensen die het minst geschikt zijn precies de mensen waar God naar op zoek is. – Nadia Bolz-Weber

Mocht je door het lezen van dit boek geïntrigeerd zijn geraakt en meer willen weten en ervaren, wil ik je omwille van deze mensen vragen om ons online te volgen. De zeer beperkte fysieke ruimte die we hebben willen we graag gebruiken voor mensen uit de omgeving van Denver die op zoek zijn naar een gemeenschap. Bedankt voor je begrip.

Dat gezegd hebbende… mocht je nou zelf een gemeenschap willen zoals die waar je net over hebt gelezen, dan vermoed ik dat je niet de enige bent in jouw stad. Doe dus wat wij gedaan hebben: kom elke maand met een kleine groep mensen bij elkaar om een maaltijd te delen en samen te bidden. Praat over je leven en wat er in de wereld gaande is. Wees jezelf. Wees genadig naar elkaar. Lees het evangelie… en blijf dat alles oefenen.

(Deze mysterieuze gouden formule wordt door zowel zondaars als heiligen sinds vroege tijden ook wel ‘kerk’ genoemd.) Je zult zien wat er gebeurt. Je zou weleens verrast kunnen worden. Dat was ik in ieder geval wel.

Vrijspraak van losers

Vrijspraak voor losers

In ‘Vrijspraak voor losers’ houdt Nadia Bolz-Weber een vlammend pleidooi voor religieuze vrijheid. In een eerlijke, verhalende stijl vertelt zij over haar werk als pastor. Zij ontdekt dat God zich laat vinden in alle mensen.


< Terug