< Terug

Ik leefde van kick naar kick

Tot haar burnout, ruim zeven jaar geleden, leefde schrijfster en stiltecoach Mirjam van der Vegt van kick naar kick op adrenaline.

‘Ik liep mezelf kapot. Ik leefde al jaren op het randje en nam dan wat rust om mijn leven vol te houden. Pas tijdens mijn burnout leerde ik te luisteren naar de signalen van mijn lijf. Ik had bijvoorbeeld een hoge ademhaling, net als veel mensen. Dat is een teken van onrust; er is geen ruimte in je geest maar ook niet in je lichaam, en dus kun je slecht ontvangen’.
Mensen durven vaak niet stil te worden omdat ze bang zijn voor hun angsten. ‘Die belemmeren je om vrij te leven. Maar achter elke angst zit een verlangen. Zoek dat op en ga dat uitleven’, aldus Mirjam in Onderweg. In haar recente boek ‘Durf te leven‘ beschrijft ze hoe ze door haar eigen angst heen moest na een ongeluk in 2013, waarbij haar auto over de kop sloeg.
Bekijk hier het gesprek tussen Elsbeth Gruteke (EO Radio 5) en Mirjam van der Vegt.

< Terug