< Terug

In gesprek met Piet van Midden

Piet van Midden, auteur van de bekende Groeibijbel en van Met eigen woorden, was onlangs te gast in televisie-programma Hour of Power. Hij sprak met Jan van den Bosch op inspirerende wijze over bekende personen uit de Bijbel. Over Jezus en de barmhartige Samaritaan en over Mozes. Bekijk hieronder de uitzending:

Piet van Midden in Hour of Power

De Groeibijbel

groeibijbel piet van midden

De Groeibijbel neemt een geheel eigen plaats in onder de kinder- en tienerbijbels. In ruim 240 verhalen komt de hele bijbel aan de orde, ook de verhalen die volwassenen doorgaans ‘niet zo geschikt’ vinden voor jongere  lezers. Hiermee is de Groeibijbel de compleetste tienerbijbel.

De Groeibijbel valt verder op door de mooie schrijfstijl die de verhalen geschikt maakt voor zowel tieners als volwassenen. Hiermee is de Groeibijbel ook geschikt om voor te lezen voor volwassenen, bijvoorbeeld in vieringen of in missionair werk.


Met eigen woorden

met eigen woorden piet van midden

In Met eigen woorden hertaalde Piet van Midden een groot aantal bijbelteksten op een verrassende en lichtvoetige wijze: psalmen, profetenteksten, maar ook woorden van Jezus. De Bijbel heeft een zeggingskracht die boven alle boeken uitgaat. Sommige teksten doen iets met je. Dat geldt nog sterker wanneer ze opnieuw verwoord worden. Je kunt de teksten lezen voor jezelf, bij de opening van een bijeenkomst, in een viering, of ze gebruiken om iemand een hart onder de riem te steken.

< Terug