< Terug

Klink: Inspiratie en praktische houvast

‘Spreekvaardigheid is schitterend!’ klinkt het vanaf een van de eerste pagina’s van het nieuwe boek Klink. Als je al geen passie en enthousiasme had voor spreken dan krijg je het wel na het lezen van dit boek. Dit boek geeft inspiratie en praktische houvast aan de beginnende spreker, maar is zeker ook zeer verfrissend voor de spreker die al vele kilometers gemaakt heeft.

Vijf stappen en vijf hoofdstukken

Op een inspirerende en leesbare manier word je aan de hand genomen door bekende gastsprekers uit het verleden, zoals: Leonardo da Vinci, Agatha Christi en Theodore Roosevelt. Ze helpen je in vijf belangrijke stappen te komen tot een verhaal dat klinkt. Deze vijf stappen, vormgegeven in vijf hoofdstukken, beschrijven elke fase die je voorbereiden op de klim van de vloer naar het podium. Want hoe kom je nu tot oorspronkelijke gedachten en originaliteit en hoe pas je dat toe op een overtuigend verhaal met een heldere opbouw? En als je zover bent, op welke manier en in welke stijl ga je dit verwoorden? Gastspreker en bokser Mohammed Ali leert je het principe van ‘dansen als een vlinder en steken als een bij’, met als doel je te helpen om de mensen op het puntje van hun stoel te houden. Vervolgens leert het boek je verschillende strategieën om je verhaal helemaal eigen te maken en daardoor te onthouden. Zo kun jij jezelf maximaal kunt verbinden met je publiek en kunt vlammen. En tot slot word je uitgedaagd om het podiumbeest in jezelf te vinden.

Online spreken

Een leuke toegift is het laatste hoofdstuk getiteld: ‘Hoe klink jij online?’ Ook al kunnen we op termijn weer samen komen in gebouwen, kerken en theaters, een ding is zeker; online spreken is een blijvertje. Heel fijn dat er in dit boek aandacht aan wordt besteed!

Klink is een prettig boek om te lezen. Niet alleen door de manier waarop het geschreven is, maar zeker ook door de mooie vormgeving. De illustraties, schema’s en afbeeldingen maken dat de inhoud nog meer gaat leven. Ze brengen je bijna als vanzelf op nieuwe ideeën en creatieve invalshoeken voor je volgende preek. Een aanrader dus!

Ben je naar aanleiding van deze recensie benieuwd geworden naar KLINK?

Hier kun je Klink bestellen. Of lees de recensie over In het geheim geloven van Tomáš Halík.

< Terug