< Terug

Langs de Via Dolorosa: 40 dagen lezen over de weg van Jezus

Voor wie het verlangen heeft om bewuster toe te leven naar Pasen is dit een prachtig, handzaam boek. ‘Via Dolorosa’ betekent lijdensweg. In 40 dagen lees je over de weg die Jezus is gegaan. Stap voor stap word je aan de hand van het Johannesevangelie meegenomen in het proces rond Jezus’ lijden en sterven. Het boek is geschreven door verschillende auteurs (allemaal vrouwen!) die allemaal vijf dagen beschrijven. Dat zorgt voor de nodige afwisseling. Dag 1 begint met de intocht van Jezus in Jeruzalem. De laatste twee hoofdstukken van het evangelie van Johannes worden tot slot ook behandeld: de opstanding en de verschijningen van Jezus.

Langs de Via Dolorosa (Hardcover)
Diana Palm, Corina Schipaanboord e.a,  Langs de Via Dolorosa (40 dagen op weg naar Pasen), Uitg. Groen-Heerenveen 2021, 127 pag. € 15,99

Impact op je eigen leven

Voor elke dag is er een introductie, een suggestie om stil te worden, een leesvraag, een overdenking, een toepassing en wordt de dag afgesloten met een gebed, een lied, en soms met een  verwijzing naar een boek passend bij het te lezen Bijbelgedeelte. Bij het te lezen gedeelte staan soms ook verwijzingen naar de andere Bijbelboeken waar hetzelfde verhaal beschreven wordt. Ook word je gestimuleerd het Bijbelgedeelte in verschillende vertalingen te lezen en te zoeken naar de kernwoorden. Zo leer je goed te lezen wat er staat. Wat valt je dan op? Welke impact heeft het te lezen gedeelte op je eigen leven? Deze aanpak vind ik zeer waardevol!

Interactie met het boek

Heel bijzonder ook dat er bij sommige dagen een QR-code is afgedrukt die je kunt scannen met je mobieltje om het bijpassende lied te beluisteren of zelfs een schilderij te bekijken. Iets meer ruimte om je eigen aantekeningen erbij te kunnen schrijven zou ik aanbevelen, zodat het echt een werkboek kan worden. Misschien een suggestie voor de tweede druk? Het boek heeft een mooie omslag die goed past bij de inhoud. De lay-out ziet er zeer verzorgd uit. Langs de Via Dolorosa reikt veel aan. Een mooi boek in deze tijd van bezinning en inkeer. Ik hoop dat je er door -voor het eerst of opnieuw- geraakt wordt door Jezus’ liefde. Van harte aanbevolen! 

Rosa van der Vlist- van Steenbeek

Ben je naar aanleiding van deze recensie geïnteresseerd in het boek Langs de Via Dolorosa?

Hier kun je het boek bestellen. Een andere goede recensie om te lezen is: Recensie: Kerkgeschiedenis voor iedereen

< Terug