< Terug

Leven in de vrijheid die God heeft

Dinsdag 28 mei waren auteur Jorieke Eijlers-Fredrikze en Thijs Noorlandt te gast bij Groot Nieuws Radio om hun nieuwe boek Verlangen naar vrijheid te bespreken. Hieronder is hun gesprek terug te vinden.

In Bij Jorieke zijn al heel veel mensen te gast geweest, maar dinsdag werden Jorieke en Thijs zelf geïnterviewd. De vragen kwamen van luisteraars, collega’s en vrienden van het programma. Dinsdag verscheen hun boek Verlangen naar vrijheid. In de uitzending vertelden ze over het ontstaan van het boek, maar vooral over de persoonlijke worstelingen waar Jorieke doorheen ging tijdens haar identiteitscrisis.

Goed leven

“Heel lang begreep ik het leven niet, totdat ik op het punt kwam dat ik dacht het leven te snappen”, vertelt Jorieke. “Ik had de plek op het werk die ik wilde. Ik had een vriend en het gewicht bereikt dat ik wilde hebben. Alle factoren voor een goed leven waren er. Ik dacht: dit is het! Maar ondertussen was ik heel moe, ik kreeg een auto-ongeluk, maar dat negeerde ik compleet.”

Crisis

“Vervolgens kwam Groot Nieuws Radio in crisis en er kwam een actieweek. Ik was eigenlijk al doodop, maar toch had ik het gevoel dat ik alles maar moest geven. Maar ik had eigenlijk niks meer te geven. Ik werd steeds verwarder en dat was de druppel. Ik had niet door wat er gebeurde, maar voelde wel dat het niet goed ging. Ik probeerde met man en macht me vast te houden, gezonder te gaan eten en leven. Maar ik zag dat de rest van de collega’s in de startblokken stond om verder te gaan. Ik bleef alleen achter, dat gaf paniek.”


Verlangen naar vrijheid

Verlangen naar vrijheid - Jorieke Eijlers-Fredrikze

Verlangen naar vrijheid is een inspirerend boek over wandelen met God en vrijheid vinden in Hem. Jorieke Eijlers-Fredrikze zocht lange tijd haar identiteit buiten God. Totdat ze niet meer verder kon en in een diepe burn-out belandde. Maar God bevrijdde haar van de slavernij van (zelf-)oordeel, pleasen en presteren. Samen met haar programma-redacteur Thijs Noorlandt beschrijft ze haar levensreis naar vrijheid, afgewisseld met de reis van het volk Israël naar het beloofde land. Met veel quotes van reisgenoten als Arie de Rover en psycholoog Marieke Meijer, bemoedigende verhalen en fun facts.

< Terug