< Terug

Liefde en genade vinden in God na de oorlog

Napalm meisje - Kim Phun

De foto waarop een meisje wanhopig wegrent voor de vlammen van napalmbommen is wereldberoemd.

Minder bekend is hoe het verder ging met de Vietnamese Kim Phuc.

In het aangrijpende boek Het napalmmeisje vertelt ze het verhaal van haar jeugd, het heftige moment van de foto en haar lange weg naar genezing en vrede. Het napalmmeisje is een schrijnend verhaal over de oorlog in Vietnam en hoe een jong leven in een handomdraai verwoest kan worden.

De Vietnamese heeft een laureaat ontvangen voor haar boek.

Het Napalmmeisje

Het napalmmeisje - Kim Phuc

Het moment dat ik wist dat er een boek was over het Napalmmeisje, geschreven dóór het Napalmmeisje, wist ik dat ik het boek moest lezen. Als kind heb ik de foto gezien en de indruk die het heeft achtergelaten is groot. Ik was me niet bewust van het effect van napalm en moet toegeven dat ik pas door dit boek een echt, duidelijk beeld heb gekregen van het chemisch middel. Het feit dat Kim Phuc haar verhaal kan doen is een wonder, dat ik met liefde heb aangegrepen door dit boek te lezen. – Review van RoosVL 10-08-18 via Boekenwereld

< Terug