< Terug

Luigi Gioia over Aangeraakt door God

Op 8 februari werd de pastorconferentie gehouden in de Plantagekerk in Zwolle. Tijdens deze conferentie werd het boek Aangeraakt door God van Luigi Gioia uitgebreid besproken.

Auteur Luigi Gioia was hier ook bij en heeft een toespraak gehouden over zijn boek. Deze toespraak is opgenomen en deze is nu vrijgegeven. Dus heb je niet aanwezig kunnen zijn, maar ben je wel benieuwd geworden, dan kun je hieronder de lezing bekijken. Mocht je er wel bij zijn geweest, maar de toespraak nogmaals willen horen, dan mag je natuurlijk ook een kijkje nemen.

Luigi Gioia in de Abdij van Berne over Aangeraakt door God

Aangeraakt door God

Aangeraakt door God - Luigi Gioia

In ‘Aangeraakt’ vervolgt Luigi Gioia op een aanstekelijke manier zijn weg van het gebed. In het bidden en in het lezen van de Bijbel word je aangeraakt door God en raak je bewust van zijn tegenwoordigheid. Deze vorm van mindfulness geeft een vreugde en vrede die veel verder reikt dan de populaire, maar onpersoonlijke vormen van spiritualiteit in deze tijd. In het evangelie van Johannes en in literaire romans en toneelstukken toont Gioia plaatsen waar God zich laat vinden. En je aanraakt met zelfkennis en compassie. Eerder verscheen van Luigi Gioia ‘Zeg het tegen God’.

< Terug