< Terug

Naluisteren van het referaat van Gioia

Vorige week hebben wij een stukje geschreven over de lezing van Luigi Gioia tijdens de pastorconferentie begin februari. Naast een video van zijn lezing zijn er nu ook audio bestanden beschikbaar. Heel handig om even onderweg naar te luisteren om inspiratie op te doen.

Luigi Gioia is professor in de systematische theologie aan de Benedictijnse Universiteit Sant’Anselmo te Rome. Hij geeft wereldwijd spirituele retraites en is als gastdocent verbonden aan Divinity Faculty van Cambridge University.

Aangeraakt door God

Aangeraakt door God

In ‘Aangeraakt’ vervolgt Luigi Gioia op een aanstekelijke manier zijn weg van het gebed. In het bidden en in het lezen van de Bijbel word je aangeraakt door God en raak je bewust van zijn tegenwoordigheid. Deze vorm van mindfulness geeft een vreugde en vrede die veel verder reikt dan de populaire, maar onpersoonlijke vormen van spiritualiteit in deze tijd. In het evangelie van Johannes en in literaire romans en toneelstukken toont Gioia plaatsen waar God zich laat vinden. En je aanraakt met zelfkennis en compassie. Eerder verscheen van Luigi Gioia ‘Zeg het tegen God’.

< Terug