< Terug

Nieuwe boeken (november 2016)

Iedere maand verschijnen er weer nieuwe boeken op het gebied van theologie, homiletiek, kerk, spiritualiteit of geloof.
Op het blog van PreekWijzer maandelijks een overzicht van enkele nieuwe lezenswaardige titels die net of binnenkort in de boekhandels liggen.

 

Groene BijbelGroene Bijbel

De bijbeltekst in de NBV, waarvan 1.684 teksten over natuur en duurzaamheid groen gemarkeerd. Aangevuld met portretten van 22 Nederlanders die vanuit hun geloof duurzaam leven, natuurfoto’s, en artikelen van onder meer Erik Borgman, Johan Graafland en Tom Wright. NBG-vrijwilligers zamelden meer dan 100.000 oude bijbels in, zodat deze Bijbel op gerecycled bijbelpapier kon worden gedrukt. (Helaas lijkt het erop dat er toch op ander papier gedrukt is…)
Bij de uitreiking van de eerste exemplaren hield rabbijn Soetendorp een vurig pleidooi voor een nieuw bijbels jubeljaar: ‘De Bijbel roept ons op om te handelen vanuit hoop. Na de gebeurtenissen in Parijs hebben wereldreligies de verantwoordelijkheid om met elkaar een tijd te bepalen voor een nieuw bijbels jubeljaar.’

Koop dit boek

 

 

cover-vreemde-vogelsVreemde vogels
Henk Veltkamp

Hoe kijken bekende romanschrijvers aan tegen dominees en priesters?  Wat betekent het volgens hen om in God te geloven en daaraan je leven te wijden? Henk Veltkamp laat zien hoe grote schrijvers hart en ziel hebben gegeven aan die wonderlijke, maar o zo menselijke bemiddelaars tussen hemel en aarde.
100 literaire portretten van dominees en priesters uit de romans van Albert Camus, Roald Dahl, F.M. Dostojevski, André Gide, Graham Greene, Maarten ’t Hart, Henrik Ibsen, Multatuli, Willem Jan Otten, Jan Siebelink en vele anderen.

Koop dit boek

 

 

 

cover-paradiseParadisewill.com
Caroline Waltman

Een eigentijdse en verrassende kijk op de Bijbel. Paradisewill.com is een uniek kunstboek: een visuele vertaling van zowel het Oude als het Nieuwe Testament in 609 foto’s, samengebracht met fragmenten –  830 verzen – uit de Nieuwe Bijbelvertaling.  De foto’s zijn indringend, laten de schoonheid én weerbarstigheid van het leven zien en geven samen met de teksten een nieuwe kijk op de Bijbel. Beeldend kunstenaar Marc Mulders meent:  ‘Vaak heftig, maar de melodie overheerst, de heling wint …’

Koop dit boek

 

 

cover-miskotteMiskotte. Theoloog in de branding, 1894-1976
Herman de Liagre Böhl

Zonder Heiko Miskotte zou de Nederlandse kerkelijke wereld er beslist anders uit hebben gezien. Als ‘kunstenaar onder de theologen’ was hij een van de authentiekste voormannen van de recente Nederlandse kerkgeschiedenis. Hij heeft bovendien het werk van Karl Barth meer dan wie ook in Nederland gepropageerd en was vermaard door de aandacht die hij vroeg voor het gesprek met grote joodse denkers en voor het eigen karakter van het Oude Testament. Niemand behalve Miskotte heeft bovendien zo fel tegen het nazisme geageerd, als een verwerpelijke moderne religie. Deze biografie schenkt ruime aandacht aan Miskottes persoonlijke leven. Waardevol zijn vooral de dagboeken, met liefde en verdriet opgetekend.

Koop dit boek

 

 

< Terug