< Terug

Nieuwe titels in mei

Wij kijken uit naar onze non-fictie en jeugdboeken die in deze maand gaan verschijnen! Onderstaande boeken zijn te bestellen via de boekhandel of via onze veilige en betrouwbare webshop boekenwereld.com. Bestelt u een boek uit het overzicht vóór verschijnen? Dan ontvangt u het portvrij.

Toegankelijk handboek Nieuwe Testament

Theologie van het Nieuwe Testament - Armin Baum

Een thematisch opgezet handboek, bestemd voor afgestudeerde theologen en theologische studenten, maar zeker ook voor betrokken bijbellezers. Het is het resultaat van een uniek samenwerkingsproject tussen Nederlands- en Duitstalige nieuwtestamentici, afkomstig uit diverse stromingen binnen het protestantisme en werkzaam aan theologische opleidingen in Nederland, België, Groot-Brittannië, Duitsland en Zwitserland.

Vanaf 28 mei in de (online) boekhandel


is er een hemel voor autisten - Alianna Dijkstra

Autisme en in God geloven?

Ben je boos op God omdat je autisme hebt?
Is er aandacht voor autisme binnen je kerk?
Denk je dat God autisme kan genezen?
Alianna Dijkstra schuwt in dit boek geen enkele vraag over mensen met autisme en hun geloof.

Vanaf 28 mei in de (online) boekhandelMet vallen en opstaan vertrouwen op God

Verlangen naar vrijheid

Een inspirerend boek over wandelen met God en vrijheid vinden in Hem. Jorieke Eijlers-Fredrikze (GrootNieuwsRadio) zocht lange tijd haar identiteit buiten God. Totdat ze niet meer verder kon en in een diepe burn-out belandde. Maar God bevrijdde haar van de slavernij van (zelf-)oordeel, pleasen en presteren.

28 mei in de (online) boekhandel
geinspireerd en uitgedaagd - Dietrich Bonhoeffer

Twee originele theologen aan het woord

De theologen Gerard den Hertog en Barend Kamphuis schetsen beknopt de levensloop van Bonhoeffer, waarbij bepaalde lijnen en perioden uitvoeriger aandacht krijgen. Daarna volgen enkele theologische peilingen van Bonhoeffers theologie. Hoe komt het toch dat Dietrich Bonhoeffer ons nog altijd inspireert en uitdaagt?

vanaf 14 mei in de (online) boekhandel


De enige weg naar vrede voor het Beloofde Land

Het land van Christus - Yohanna Katanacho

Van wie is het Beloofde Land: alleen het Joodse volk, of ook de Palestijnen? In het debat hierover laat Yohanna Katanacho een verrassend geluid horen.

21 mei in de (online) boekhandel
Hoe popmuziek en kerk elkaar ontmoeten

Van elvis-viering tot u2-dienst - fred omvlee

Popdominees Jan Andries de Boer, Piet van Die en Fred Omvlee werken al jarenlang met popmuziek in de kerk. Jan Andries de Boer organiseert rockdiensten rond U2 en Bløf, Piet van Die rond Johnny Cash en Fred Omvlee rond Elvis Presley en de Top2000. Voor dit boek bundelden zij hun krachten en inzichten.

28 mei in de (online) boekhandel
Boekpresentatie 2 juni in Paradiso Amsterdam

We worden gevormd door wat we liefhebben

Je bent wat je lief is - James KA Smith

Hoogleraar filosofie en theologie James K.A. Smith laat zien dat we worden gevormd door wat we liefhebben. Wij willen de cultuur beïnvloeden, maar de cultuur vormt ons nog veel meer, zegt Smith. Hij helpt de lezers de beïnvloedende kracht van de cultuur en de tegenkrachten van christelijke gewoonten te herkennen.

vanaf 21 mei in de (online) boekhandel


Origineel theoloog, geliefd predikant Henk Vreekamp, denker in drieën

Mythe, Mysterie, Mystiek - Els van Swol

Els van Swol biedt een eerste kennismaking met het werk van Henk Vreekamp (1943-2016), predikant en schrijver van onder meer de Veluwe-trilogie. Drie thema’s vormen een rode draad door zijn denken: de mythe, waarin het goddelijke en menselijke door elkaar lopen; het mysterie, de genade, waarin hemel en aarde van elkaar onderscheiden worden; en de mystiek, waarin God en mens elkaar ontmoeten.

Vanaf 21 mei in de (online) boekhandel
Mystiek voor het dagelijks bestaan

Het spirituele leven - Evelyn Underhill

Evelyn Underhill de lezer uit om zijn leven in het juiste perspectief te zien: niet als op zichzelf staand, maar als onderdeel van het grote geheel van het werk van God aan zijn schepping. Ze moedigt de lezer aan stappen te zetten op de geestelijke weg.

Vanaf 28 mei in de boekhandel

< Terug