< Terug

Niewheilig.nu: Dé glossy over geloof anno nu

Vanaf vandaag is nieuwheilig.nu, dé glossy over alledaagse heiligheid in de 21e eeuw verkrijgbaar in de boekhandels. Publiekstheoloog Janneke Stegeman is gasthoofdredacteur. In nieuwheilig.nu gaat Janneke Stegeman op zoek naar het nieuwe, maar vooral ook alledaagse heilige: ‘Heiligheid is belangrijk, omdat het laat zien hoe bijzonder het gewone leven is.’

Geen dogma’s, maar daden

In nieuwheilig.nu heeft gasthoofdredacteur Janneke Stegeman een open en eerlijk gesprek met Sylvana Simons over onder andere zelfliefde, spiritualiteit en woede. Een inspirerend gesprek tussen twee vrouwen met een roeping. Janneke wil bevrijding brengen in geloof en denken, Sylvana in denken en politiek handelen. Zij vinden elkaar in het geloof. Ook interviewt Janneke Claartje Kruijff, de nieuwe Theoloog des Vaderlands, over haar zoektocht naar betekenis en bezieling. Rikko Voorberg schrijft een artikel over vluchtelingen en Franca Treur gaat in de rubriek De heilige plek van… terug naar de Universiteitsbibliotheek van Leiden.

  • ISBN: 9789043529013
  • Uitgeverij: Uitgeverij Kok
  • Uitvoering: Paperback
  • Omvang: 84 pagina’s
  • € 8,95

Vrijspraak voor losers

Vrijspraak voor losers - Nadia Bolz-Weber

In Vrijspraak voor losers houdt Nadia Bolz-Weber een vlammend pleidooi voor religieuze vrijheid. In een eerlijke, verhalende stijl vertelt zij over haar werk als pastor. Zij ontdekt dat God zich laat vinden in alle mensen. Keer op keer ontmoet ze God in mensen die het minst geschikt lijken: een agnost, een travestiet of een criminele bisschop. Door deze onheilige heiligen te ontmoeten, leert ze wat genade is. Dit boek laat zien wat er gebeurt als gewone mensen brood en wijn delen, de Bijbel lezen en elkaar hun levensverhalen vertellen.

< Terug