< Terug

Programma Nacht van de theologie bekend!

Nacht van de Theologie 2017
500 jaar Reformatie: Ieder woelt hier om verandering

 
Bestel hier uw tickets
Annemiek Schrijver en Tijs van den Brink presenteren op 23 september de zevende editie van de Nacht van de Theologie. Het evenement vindt dit jaar plaats bij KRO-NCRV in Hilversum.
Tijdens een inhoudelijk én speels avondprogramma wordt het theologisch boek van het jaar bekend gemaakt en de nieuwe Theoloog des Vaderlands wordt verkozen. Aan deze titel is dit jaar voor het eerst een prijs verbonden van 10.000 euro, ten behoeve van een door de winnaar op te zetten project. De Vermeulen Brauckman Stichting stelt deze prijs beschikbaar.
De ‘Nacht’ zal aanhaken bij 500 jaar Reformatie en iedereen met belangstelling voor theologie is van harte welkom. Het hele evenement is te volgen via een liveblog op de website en op Facebook. Ook wordt er een aantal keer op NPO Radio 5 geschakeld naar het evenement.
Voorafgaand aan de ‘Nacht’ vindt het symposium Van Religiestress tot hete hangijzers plaats, georganiseerd door de participerende universiteiten en hogescholen. Jacobine Geel is dagvoorzitter.
Tijd
*Symposium en Nacht van de Theologie:                     17.00 uur – 22.30 uur
*Nacht van de Theologie                                            21.00 uur – 22.30 uur, aansluitend borrel
Bestel nu kaarten via www.nachtvandetheologie.nl of rechtstreeks op https://shop.link2ticket.nl/nl/S/Event/A1hXcUMFf1pEVg/A1hXcUMFelBFVw
Een kaart voor zowel het symposium als voor de Nacht kost €25,-. Komt u alleen naar de Nacht, dan betaalt u € 15,-.
De Nacht van de Theologie 2017 en het symposium Van Religiestress tot hete hangijzers zijn tot stand gekomen dankzij: KRO-NCRV en EO, Universiteit van Tilburg/FKT, Radbouduniversiteit, Vrije Universiteit Amsterdam, Christelijke Hogeschool Ede, hogeschool Windesheim, PThU, Theologische Universiteit Apeldoorn, Trouw, Nederlands Dagblad, Jongbloed, Vermeulen Brauckman Stichting, het Nederlands Bijbelgenootschap, Rijksuniversiteit Groningen, Theologische Universiteit Kampen, en de Remonstranten.
Uitgeverij Kok/Boekencentrum is dit jaar hoofdsponsor van de Nacht van de Theologie.
De organisatie is in handen van KRO-NCRV.
 
Bestel hier uw tickets

< Terug