< Terug

Samuel Lee over "Verlangen naar een nieuw christendom"

De theoloog des Vaderlands, Samuel Lee, schreef het boek Verlangen naar een nieuw christendom. Waarom schreef hij het? Wat is dat nieuwe christendom waar hij het over heeft? Bekijk hier het filmpje waarin hij erover vertelt.


Dit is een bijdrage n.a.v. Verlangen naar een nieuw christendom

Verlangen naar een nieuw christendom Samuel Lee

In zijn boek Verlangen naar een nieuw christendom beschrijft de nieuwe Theoloog des Vaderlands Samuel Lee wat in zijn ogen wezenlijk is voor het christendom vandaag. Daarbij schuwt hij niet de vinger te leggen bij wat nu ‘uit balans’ is in de Pinksterbeweging, de denominatie van het christendom waarbinnen hij zelf actief is. Wat hij daarbij te berde brengt, over onder andere leiderschap, de Geest en de Bijbel, is niet alleen relevant voor de Pinksterbeweging, maar voor alle christenen. Een inspirerend en verbindend boek, dat recht uit het hart geschreven is.


Samuel Lee over Verlangen naar een nieuw christendom

Verlangen naar een nieuw christendom, hoe bedoelt Samuel Lee dat precies? In onderstaand filmpje legt hij dat precies uit. Hij heeft het in het filmpje over teruggaan naar de bron: barmhartigheid, liefde en verbinding. Waarom zijn er zoveel verschillen in het christendom? Waarom niet op zoek gaan naar die barmhartigheid, liefde in verbinding? Samuel Lee vertelt hier meer over in dit filmpje. Ook vertelt hij over hoe het is om theoloog des vaderlands te zijn in de tijd van een “corona-uitdaging”.

Meer actuele boeken over vernieuwing in het christendom:

Verlangen naar een nieuw christendom Samuel Lee
allen voor een joel boertjens

Meer lezen over vernieuwing in het christendom? Lees ook de overzichtspagina met reacties op Alle dingen nieuw of het interview met Laurent Bastiaens, vertaler van Liefde is licht.

< Terug