< Terug

Stand-Up Theology. Een quickscan van de tijdgeest

tim vreugdenhilVanaf 7 juni is het boek Stand-up Theology van Tim Vreugdenhil beschikbaar. Een verrassend boek vol verdieping dat de christelijke normen en waarden in een hedendaags licht zet. Tim schrijft erover:
‘We maken een enerverende tijd mee, in de wereld en in Nederland.  Er gebeurt zoveel dat je het nauwelijks kunt bijhouden. Hoe weet je nog waar en vooral wie je bent? Maar dat is wel een menselijke basisbehoefte. We kunnen niet zonder oriëntatie.
In een monumentale stadskerk zet ik mensen regelmatig een tijd stil. Een uur om te luisteren, te denken, te reflecteren, te lachen of ontroerd te raken. Ik doe dat met verhalen (actuele, biografische en bijbelse), scherpe vragen en rake observaties. Als ondernemende dominee vond ik al doende een nieuw genre uit: stand-up theology. Theaterpreken waar mensen, gelovig of niet, graag voor naar een kerk komen.
En nu is er het boek Stand-up Theology. Over fomo, bubbels, netwerken, liefde in het Tinder-tijdperk. Tien woorden vormen tien vensters op de wereld van nu. Voor iedereen herkenbaar maar net zo goed verrassend. Een werkboek ook. Want door mezelf op het spel te zetten (de kunst van iedere vorm van stand-up) daag ik mijn lezers uit om hetzelfde te gaan doen. Onze tijd en meer nog wijzelf zijn die moeite absoluut waard.’

Tim Vreugdenhil maakt in juni een tour langs kerken en boekhandels. Ook jij kunt erbij zijn. Bekijk het overzicht op de website van Tim.

Bekijk ook het filmpje waarin Tim Vreugdenhil uitlegt wat Stand-up Theology is:

< Terug