< Terug

Theologie voor millenials

Jet Steinz bekijkt wekelijks voor de Volkskrant de boeken top tien en vraagt een lid van de Boekenraad van de Volkskrant om zijn of haar tip, afgelopen maandag werd Stand-up theology van Tim Vreugdenhil als tip genoemd.

Wat een godvruchtigheid ineens, in de VK-boeken-top. Zo wordt de tiende plaats bezet door een heuse dominee: Tim Vreugdenhil heet-ie, en hij onderzoekt en duidt millenialthema’s (zoals FOMO, food, stress, netwerk en de bubbel) aan de hand van Bijbelse verhalen en christelijke waarden. ‘Stand-up theology’, een quick-scan voor de geest  heet zijn evangelie, waarin de eigentijdse spreken verzameld zijn die hij tegenwoordig vooral in theaters houdt. – Theo Janssen

Stand-up theoloog Tim Vreugdenhil schrijft zoals hij praat: toegankelijk en onderhoudend. In Stand-up theology’ beschrijft hij tien kernwoorden uit onze tijd, zoals vrijheid, liefde, angst, grip en stress. Ieder woord voorziet hij van een spirituele dimensie. Veel voorbeelden uit de populaire cultuur komen voorbij en deze worden gelinkt aan de verhalen en personen uit de bijbel. Met Stand-up theology biedt Tim Vreugdenhil een verrassend boek vol verdieping dat de christelijke normen en waarden in een hedendaags licht zet.

“Het leven wordt mooier als je stilstaat” Maar het is al moeilijk genoeg om er de tijd voor te vinden, en er zijn zoveel onderwerpen om je in te verdiepen… en daarom ben ik stand-up theology begonnen. Ik verdiep me in onderwerpen als FOMO, liefde, leven in je bubbel en meer, en presenteer je mijn bevindingen in een avondvullend programma, in een theaterachtige setting. – Tim Vreugdenhil

Stand-up Theology

Met ‘Stand up theology’ biedt Tim Vreugdenhil een verrassend boek vol verdieping dat de christelijke normen en waarden in een hedendaags licht zet.


< Terug