< Terug

Troosts ‘Energie van de Geest’ is een eye-opener

De grote woorden van het christelijk geloof blijven problematisch. We zijn verlost, maar echt vrij leven is een ander verhaal. We gaan voor onderlinge gemeenschap, maar je verbinden met elkaar, hoe doe je dat? We strekken ons uit naar heling, heiliging en vervulling, maar de realiteit blijft ons inhalen.

Met zijn persoonlijke en prikkelende stijl is  Philip Troost toegankelijk voor de ‘gewone’ lezer. Tegelijk zet hij ook de theoloog aan het denken. Energie van de Geest is een eyeopener!

In Energie van de Geest laat Philip Troost zien hoe deze kloof tussen ideaal en werkelijkheid geen bron van frustratie hoeft te zijn maar een boeiend avontuur kan worden, vol beweging, groei en vitaliteit. Hiervoor hebben we de ogen te openen voor wat misschien wel het belangrijkste is van hoe Gods Geest werkt: energie. Troost ontdoet het woord energie van zijn oosters jasje en haalt het terug binnen het christelijke verhaal: energie is schepping van God. “Als de Heilige Geest ons in beweging wil zetten, dan is daar energie voor nodig”. Om die reden doet de christelijke kerk er goed aan de werking van de Geest te doordenken vanuit de invalshoek energie. Energie van de Geest biedt hiervoor een uitdagende aanzet.

Philip Troost rammelt aan gangbare gedachtegangen en beelden rond de thema’s bevrijding, eenheid, genezing, waarheid, heiliging en vervulling. Tegelijk levert de bril van energie verrassend nieuwe inzichten op en praktische impulsen voor een vitaal geloofsleven.

Over de auteur

Philip Troost (1959) werkt in een praktijk voor psychotherapie en pastoraat. Van hem verschenen eerder o.a. Mindful met Jezus(6e druk 2017) en Gewoon God (2e druk 2018) dat werd genomineerd voor Beste Spirituele Boek.

Boekpresentatie

De boekpresentatie van Energie van de Geest vindt plaats op vrijdag 22 maart 2019 in de Stadkamer in Zwolle. Tijdens de presentatie wordt het eerste exemplaar uitgereikt en geeft Jos Douma een eerste reactie.

  • Datum: vrijdag 22 maart 2019, 20.00-22.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur)
  • Plaats: Stadkamer-Centrum, Zeven Alleetjes 1a, 8011 CV Zwolle
  • Doelgroep: iedere belangstellende, toegang is gratis

Aanmelden: uw aanmelding via promotie@kokboekencentrum.nl wordt op prijs gesteld.

Energie van geest

In ‘Energie van de Geest’ herijkt Philip Troost de kernwoorden van het christelijk geloof. We zijn verlost, maar echt vrij leven is een ander verhaal. We gaan voor onderlinge gemeenschap, maar je verbinden met elkaar, hoe doe je dat? Philip Troost laat zien hoe deze kloof tussen ideaal en werkelijkheid geen bron van frustratie hoeft te zijn maar een boeiend avontuur kan worden, vol beweging, groei en vitaliteit. Hiervoor hebben we de ogen te openen voor wat misschien wel het belangrijkste is van hoe Gods Geest werkt: energie. Troost ontdoet het woord energie van zijn oosters jasje en haalt het terug binnen het christelijke verhaal: energie is schepping van God. ‘Als de Heilige Geest ons in beweging wil zetten, dan is daar energie voor nodig.’

< Terug