< Terug

Veel christenen willen in een goed blaadje komen bij God

“In Kenia kwam ik een vrouw tegen van wie haar huis was afgebrand. Ze had zes kinderen en ze waren heel arm. En ondanks de narigheid kon ze zeggen dat God goed is. Dat heeft mij niet onberoerd gelaten. Dat je álles wordt afgenomen en toch – heel doorleefd – zegt dat God goed is. Die mensen hebben de hemel in hun hart”, vertelt Tineke de Groot, schrijfster van het boek ‘Genade ervaren’ – van de Essentials-serie. Ze vertelt in het boek over de onvoorwaardelijke liefde van God die ervoor zorgt dat je de hemel in je hart kunt hebben.
Haar verblijf in Kenia heeft Tineke doen beseffen hoe groot de genade van God is. Dit ervoer ze juist in periodes dat het niet zo gemakkelijk was.  “We zaten net een paar weken in Kenia en kregen veel tegenslag. Mijn zoon van twee had een schroef van 4 centimeter ingeslikt, mijn man had een auto-ongeluk en ik kreeg malaria. Allemaal vervelende gebeurtenissen bij elkaar. Ik wilde het eerste het beste vliegtuig terug naar Nederland nemen.
“Kort daarna waren we in een kerkdienst waar een  Keniaanse  dominee preekte over Elia, die uitgeblust was en liever weggenomen wilde worden. God zei tegen hem: sta op en eet wat. Het leek net alsof God dat op dat moment ook tegen mij zei. Ondanks mijn nare omstandigheden kwam Gods vrede in mijn hart.”
Lees het volledige interview op de website van CIP.nl.

< Terug