< Terug

Verbonden en vervreemd

De leeservaring van Nynke Dijkstra 

verbonden en vervreemd dr. wim dekker izb
Verbonden en vervreemd – Wim Dekker

In het boek Verbonden en vervreemd stelt dr. Wim Dekker zich de vraag hoe wij in onze seculiere, pluralistische cultuur nog kunnen spreken over God? En welke boodschap hebben we dan?

Predikant Nynke Dijkstra deelt haar leeservaring met ons. Wij danken zowel Nynke als Gerjan, die eerder zijn leeservaring met ons deelde, voor de toestemming om de ervaringen op Theoblogie te delen.

  

‘Dank Wim Dekker voor dit inspirerende en herkenbare boek. Ik lees het in vakantietijd. En bespreek het met mijn echtgenoot. Veel van wat je verwoordt kom ik tegen. Het eerherstel voor de algemene openbaring zonder het te overtrekken. Met oog voor wat er is aan chaos en verschrikking. Jammer dat Kuyper ontbreekt, maar Bavinck is ook goed… En uitdagend (!) wat je schrijft over challenge en bekering. Het goede, confronterende nieuws dat Evangelie is. Ik hoop dat veel mensen dit boek gaan lezen en bespreken.’

Nynke Dijkstra

   

Eerder heeft ook Gertjan Glismeijer zijn leeservaring over dit boek met ons gedeeld. Hij schreef onder andere:

Dekker schrijft met verstand van zaken (met dank aan John van Eck) en blijkt de hedendaagse literatuur bij te houden. Nou ja, vast niet helemaal, maar ik ben blij (of voel me bevestigd) als mensen hetzelfde zien in Mulisch en Franca Treur als ik. Hetzelfde had ik bij de verwijzingen naar Okke Jager, Herman Bavinck, Maarten Wisse, Herman Paul, Bram van de Beek en anderen. Alsof hij mijn boekenkast, inclusief Lapide, langsloopt en er uitleg bij geeft.

Gertjan Glismeijer

De gehele leeservaring van Gertjan Glismeijer kunt u hier lezen.

Boeken van Wim Dekker

[table id=11 /]

< Terug