< Terug

Verkeerd verbonden van Cees Zweistra

Een verdiepend interview over Verkeerd Verbonden van Cees Zweistra

Onlangs verscheen het boek Verkeerd verbonden van Cees Zweistra. Hoe kunnen we, terwijl we zo verbonden met elkaar zijn via social media, toch eenzaam zijn? In 2020 wordt er ook wel gesproken van een eenzaamheidspandemie. We zijn veel thuis, scrollen door social media, zappen wat heen en weer. Elkaar in het echt ontmoeten gebeurt steeds minder. We zijn maar wat blij dat we via social media nog contact kunnen houden. Maar is deze vorm van contact wel genoeg? En wat staat er op het spel? In dit interview vertelt Cees Zweistra wat er ten grondslag lag aan het idee achter zijn boek. Zijn filosofie is geen bestraffende vinger dat we onmiddellijk afstand moeten doen van alle technologie. Maar een oproep om actief te reflecteren en dit op gematigde wijze in te zetten. Hoe kunnen we verbonden blijven met onszelf, maar ook met de ander?

“Denk aan de appjes die je krijgt als je ziek bent. Dat is niet waardeloos, maar toch minder sterk dan als iemand een kop bouillon komt brengen. De ander is er wel, maar minder sterk, en daarom helpt de ander ons minder om aan onze eenzaamheid te ontsnappen.”

 

Ben je benieuwd naar wat Cees verder over zijn boek vertelt? Bekijk hier het interview.

[su_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=gdagxDnSuyo” title=”Interview met Cees Zweistra over Verkeerd verbonden”]

Wil je meer weten over het boek Verkeerd Verbonden van Cees Zweistra? Er is ook een podcast opgenomen over het onderwerp eenzaamheid. Deze podcast bestaat uit vier delen en gaat dieper in op dit onderwerp. Meer informatie over deze podcast  kan je hier lezen.

Ook kan je hier de reacties van anderen op het boek Verkeerd verbonden van Cees Zweistra lezen.

Beluister hier onder de trailer van de podcast.

 

Gerelateerde titels

< Terug