< Terug

Vijf jaar Nieuwsbrief PreekWijzer, vijf keer korting

Op 3 november 2014 verzonden we de eerste Nieuwsbrief van PreekWijzer, dat als platform voor preekvoorbereiding toen net drie weken online stond. Vijf jaar later is PreekWijzer flink gegroeid tot bijna 3900 documenten, waaronder meer dan 1000 preekschetsen, ruim 2100 exegetische en theologische artikelen en woordenboek-lemma’s, en bijna 500 kindermomenten. De informatie komt uit zo’n 50 verschillende bronnen en is geschreven door ongeveer 700 auteurs, met verschillende theologische en kerkelijke achtergronden.

Ook het aantal lezers van de Nieuwsbrief is steeds gegroeid.

Om dit vijfjarig bestaan te vieren, krijgt u tot 30 november 2019 een flinke korting op vijf verschillende e-books van bekende theologen. U betaalt voor elk van deze e-books nu maar € 2,99!

 

cover-paas

Stefan Paas

Vreemdelingen en priesters. Christelijke missie in een postchristelijke omgeving

Als kerkgroei niet lukt en de cultuur zich nauwelijks laat beïnvloeden, waarom zou je dan nog de brug naar andersdenkenden oversteken? Dit unieke boek biedt een diepgravende, toegankelijke en inspirerende visie voor christenen in een postchristelijke cultuur. Is het mogelijk om vast te houden aan de missionaire kern van het christelijk geloof en tegelijk serieus te nemen dat maar weinig mensen in Nederland het christelijk geloof de moeite waard vinden? Dit boek legt uit hoe dat kan.

 

 

 

 

cover-halik-ikwildatjijbent

Tomás Halík

Ik wil dat jij bent. Over de God van liefde

Halík mediteert over Augustinus’ uitspraak ‘Liefde is: ik wil dat je bent’. Hij vraagt zich af wat dit betekent voor gelovigen vandaag. Onze liefde voor God zal vooral tot uitdrukking moeten komen in onze liefde voor andere mensen. Christenen moeten zich daarom niet afsluiten voor de seculiere omgeving. Ze zouden die contacten juist actief en liefdevol moeten aangaan.

 

 

 

 

 

cover-bolz-weber

Nadia Bolz Weber

Vrijspraak voor losers. Ieder mens kan zowel zondaar als heilige zijn

Nadia Bolz-Weber ontmoet God in mensen die het minst geschikt lijken: een agnost, een travestiet of een criminele bisschop. Door deze onheilige heiligen te ontmoeten, leert ze wat genade is. Dit boek laat zien wat e gebeurt als gewone mensen brood en wijn delen, de Bijbel lezen en elkaar hun levensverhalen vertellen.

 

 

 

 

 

cover-paul

Herman Paul

De slag om het hart. Over secularisatie van verlangen

Secularisatie is vooral een zaak van het hart van de mens en heeft alles te maken heeft met verlangen. Verlangens verwereldlijken als ze in de ban komen van status, welvaart of geluk. Verlangen naar God kan dan zomaar op de tweede plaats komen. Verlangen is in zichzelf niet negatief. Kan de christelijke gemeente verlangen naar God stimuleren en vormen. En zo ja, hoe?

 

 

 

 

 

cover-dekker-tegendraads

Wim Dekker

Tegendraads en bij de tijd. Verder denken in het spoor van Bonhoeffer

Ook zeventig jaar na zijn dood daagt Bonhoeffer (1906-1945) ons uit om antwoord te geven op de vraag waar het ten diepste om gaat in het christelijk geloof. Wat is folklore en wat is de harde kern die in onze tijd opnieuw ontdekt mag worden? De vroegste belijdenis van de christelijke kerk luidt: Jezus is Heer. Maar hoe wordt Jezus opnieuw Heer van christenen die feitelijk andere heren en machten dienen? Hoe wordt Jezus Heer van seculiere mensen die niet meer religieus kunnen zijn zoals hun voorouders?

< Terug