< Terug

Wat hebben we nog aan de Bijbel?

Hoe komt het dat we Boeddha omarmen als een teddybeer en de verhalen uit de Bijbel links laten liggen?

Rebible - Inez van Oord

Die vraag nestelde zich in de gedachten van Inez van Oord (founder magazine Happinez). Kunnen we nog iets met die bijna vergeten verhalen die we ons nog vaag herinneren uit onze jeugd?

Inez ging op zoek naar een nieuwe manier om de Bijbel te lezen en vroeg haar broer Jos, theoloog, om hulp. Zo kwamen de verhalen weer tot leven, totaal anders dan we gewend zijn, met een verrassend nieuwe uitleg.

In Rebible krijgen de oeroude verhalen een nieuwe betekenis! Inspirerend voor iedereen die zich afvraagt: Hoe zat dat ook alweer met Eva, Mozes, Noach en Jezus in de kribbe? Heb ik daar nog iets aan in deze tijd? Op die vraag geeft dit boek antwoord.

Over de auteur

Inez van Oord, oprichter van Happinez, las veel over de ziel en het zelf, over energie en bewustzijn. Nu herleest zij de Bijbel. Haar eerste boek, Als jouw leven een cirkel is, waar sta je dan?, werd uitgeroepen tot Beste Spirituele Boek 2016. Er zijn meer dan 10.000 exemplaren van verkocht.
Boekentip: Vrijspraak voor Losers

Vrijspraak voor losers - Nadia Bolz-Weber

In ‘Vrijspraak voor losers’ houdt Nadia Bolz-Weber een vlammend pleidooi voor religieuze vrijheid. In een eerlijke, verhalende stijl vertelt zij over haar werk als pastor. Zij ontdekt dat God zich laat vinden in alle mensen. Keer op keer ontmoet ze God in mensen die het minst geschikt lijken: een agnost, een travestiet of een criminele bisschop. Door deze onheilige heiligen te ontmoeten, leert ze wat genade is. Dit boek laat zien wat er gebeurt als gewone mensen brood en wijn delen, de Bijbel lezen en elkaar hun levensverhalen vertellen.

< Terug