< Terug

Wat leest de dominee deze zomer? (2)

Zomer! Even geen vergaderingen, een paar weken niet preken. Tijd om bij te komen en om te lezen. 
PreekWijzer vroeg een drietal predikanten: Wat leest de dominee deze zomer? Welke boeken gaan er mee in de vakantiekoffer?
Deze week het antwoord van Christien Crouwel, predikant in de Protestantse Gemeente Nuenen.

‘Door het jaar heen kom ik minder aan lezen toe dan ik zou willen, maar mijn verjaardag aan het begin van de zomer gaf een goede impuls.
Ik kreeg onder andere Ripper van Isabel Allende. Ik ben er onbevangen in begonnen en kan het nauwelijks wegleggen. Een meeslepend verhaal, met hier en daar enorm grappige zinnen, waar ik hardop om moet lachen. Dus die gaat mee op vakantie, als hij nog niet uit is voor we weggaan…

Ook een ander verjaardagscadeau gaat de koffer in: De bundel Jaarringen van Karel Eykman waarin hij in 80 gedichten de balans opmaakt van zijn even zovele levensjaren.

Verder heb ik een e-reader gekregen en daar wil ik e-books uit de bibliotheek op zetten. Bijvoorbeeld het laatste boek van Connie Palmen, Jij zegt het, als dat tenminste in digitale variant te krijgen is. En misschien een van die dikke boeken van Karl Ove Knausgård.

Mogelijk heb ik dan nog tijd voor twee theologische werkjes die ik vol nieuwsgierigheid gekocht heb, maar die hier al een tijdje stof liggen te vangen:
Vreemdelingen en priesters van Stefan Paas en Het leven eindigt nooit van de benedictijnse zen-boeddhist Willigis Jäger.’

cover-rippercover-jaarringencover-paascover-leveneindigtnooit

 

 

< Terug