< Terug

Waar is God als alles donker is?

Elise Brouwer heeft reeds het zeer persoonlijke boek Woestijnregen geschreven over een moeilijke periode in haar leven. Hierin beschrijft ze eigen ervaringen met haar depressie en met haar worsteling met God. Het boek is bedoeld voor ieder die door een lastige periode heen gaat of is gegaan.

Op zoek

Brouwer geeft in het filmpje hieronder aan dat ze graag Bijbelse dagkalenders las. Maar in die lastige tijd kon ze geen enkele vinden die geschikt was voor haar. Alle dagkalenders gingen alleen maar over het gewone dagelijks leven. Hier had ze dus niets aan, want haar leven was niet gewoon op dat moment. Ze was opzoek naar een boek met ervaringen van anderen en met tips over hoe je met een moeilijke periode omgaat.
Omdat dit nog niet bestond, heeft ze besloten om zelf zo’n boek te schrijven. Resultaat: een Bijbels dagboek voor als u in een moeilijke periode zit. Het is niet een boekje voor iedere dag, maar voor wanneer u er behoefte aan heeft.
Woestijnregen is geen zelfhulpboek, maar het is een ervaringsboek. Vol met ervaring van niet alleen de auteur zelf, maar ook van anderen. Het boek bevat onder andere Bijbelse teksten en dagboekfragmenten van Elise Brouwer. Het beslaat ongeveer vier jaar uit het leven van Brouwer.
 


Bekijk een interview met Elise Brouwer hieronder in het filmpje:

In dit filmpje vertelt Elise over haar boek, over het idee om het te schrijven en leest ze een stukje voor uit het boek.


Woestijnregen – Elise Brouwer


Woestijnregen - Elise Brouwer

Een metgezel voor mensen die donkere dagen meemaken

Woestijnregen van Elise Brouwer is een bemoedigend dagboek voor mensen die lijden aan depressie en angsten. Wat als je ten onder lijkt te gaan aan gevoelens van hopeloosheid, zinloosheid en intens verdriet? Waar is God als alles donker is?
Aan de hand van zeven thema’s neemt de auteur de lezer mee op haar weg door depressie en angst. Zonder gemakkelijke antwoorden, openhartig en eerlijk, vertelt ze over haar ervaringen met depressie en het leven met God. Zo is dit boek een metgezel voor mensen die donkere dagen meemaken.

Bestel het boek hier.

N.a.v. Woestijnregen | Elise Brouwer | Uitgeverij KokBoekencentrum | Als paperback | Als e-book

< Terug