< Terug

Hoe overleef je de donkerste dagen?

Bijna 20 procent van de volwassenen krijgt ooit in z’n leven te maken met een depressie*. Elise ook: ze schreef er een boek over. In deze nieuwe serie blogs vertelt ze hoe de donkerste dagen overleefde.
Wakker geworden. Weer wakker geworden. Ik moet weer vandaag. Ik neem de tijd om moed te verzamelen, sla de dekens van me af en trek mijn kleren aan. Hoe erg gaat het vandaag worden? Gaan. Gewoon gaan. Sla je erdoor. Ook deze dag gaat weer voorbij.
Een aantal jaren geleden ging ik niet alleen gebukt onder een angststoornis, maar werden de sombere gevoelens die ik ervoer zo sterk dat ik ook nog in een diepe, levensvreugde-vretende depressie belandde. Komende maanden wil ik daarover vertellen. Over wat ik ervoer, over mijn worstelingen met God, die dit allemaal toestond in mijn leven. En over de hoop die ik soms totaal niet ervoer, maar die er wel altijd was en ís.
In mijn boek Woestijnregen werk ik zeven thema’s uit waarvan ik er een aantal laat terugkomen in deze blogserie: lichtpuntjes koesteren, gedachten cultiveren en worden wie je bent.
Lees verder op lazarus.nl
 
 
*Dit cijfer is afkomstig van het Trimbos-instituut


 

Woestijnregen – Elise Brouwer

 
Woestijnregen is een bemoedigend dagboek voor mensen die lijden aan depressie en angsten. Wat als je ten onder lijkt te gaan aan gevoelens van hopeloosheid, zinloosheid en intens verdriet? Waar is God als alles donker is?
Aan de hand van zeven thema’s neemt de auteur de lezer mee op haar weg door depressie en angst. Zonder gemakkelijke antwoorden, openhartig en eerlijk, vertelt ze over haar ervaringen met depressie en het leven met God. Zo is dit boek een metgezel voor mensen die donkere dagen meemaken.
 

Bestel het boek voor €11,99 op boekenwereld.com

 


N.a.v. Woestijnregen | Elise Brouwer | Uitgeverij KokBoekencentrum | Als paperback | Als e-book

< Terug