Menu

In beweging blijven

de gemeente op reis met de middengeneratie

In beweging blijven

de gemeente op reis met de middengeneratie

Auteur:
S.J. Dingemanse

In beweging blijven helpt de christelijke gemeente om op weg te gaan met de middengeneratie en om anders naar zichzelf te kijken. Dat is nodig, omdat de kerk het contact met deze 25 tot 50 jarigen dreigt te verliezen en juist deze generatie kan gemeenschappen veel geven!

Het is ook een werkboek om met mensen uit deze middengeneratie in gesprek te gaan en dicht bij hen te blijven in een periode waarin ze vaak in de kracht van hun leven staan. De verwerking van gesprekken met mensen van 25-50 jaar, de verbinding met hedendaagse literatuur en de reis door Genesis maken In beweging blijven herkenbaar en actueel, zeker voor hen die het open karakter van de christelijke traditie en gemeenschappen willen versterken.

Simon J. Dingemanse (1958) werkt vanaf 2008 als predikant in de Protestantse Gemeente te Maarn-Maarsbergen, daarvoor te Schiermonnikoog, Odijk en Meppel.

Dit boek van Simon Dingemanse is een geslaagd voorbeeld van het samengaan van predikantswerk en theologische reflectie, gedragen door een open en communicatieve instelling. Het verdient daarom aandacht en zal zeker stimulerend werken op collegas en op ieder die met theologische interesse bezig is met gemeentewerk.

Prof. dr. Maarten den Dulk, emeritus hoogleraar praktische theologie

Bindwijze
Paperback

 

Taal: Nederlands
ISBN: 9789490708030
Pagina's: 200 pagina's
Publicatiedatum: 2010-09-01

Op voorraad
Gratis verzending vanaf €19,95

Op werkdagen voor 21.00 besteld, volgende werkdag in huis (NL)

€ 22.99
Direct bestellen

Je bestelt en rekent af bij:

  • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
  • Veilig winkelen, bestellen en betalen
  • Regelmatig gratis e-books

Onze veilige betaalmethoden: