Menu

None

Boeken: de Geest, Job, Marcus en parabels

Iedere maand verschijnen er weer nieuwe boeken op het gebied van theologie, homiletiek, kerk, spiritualiteit of geloof.
Op het blog van PreekWijzer vind je regelmatig een overzicht van lezenswaardige titels die sinds kort of binnenkort in de boekhandels liggen.

Opnieuw gelezen. Hedendaagse schrijver over de parabels

 

Paul van Tongeren, Rob van Woerkom
Opnieuw gelezen
Hedendaagse schrijvers over de parabels

Aan ruim 25 bekende filosofen, theologen en schrijvers vroegen Paul van Tongeren en Rob van Woerkom zich te verdiepen in parabels uit het Nieuwe Testament. In Opnieuw gelezen adopteert iedere auteur er een. Teksten als die over de barmhartige Samaritaan worden soms meditatief, soms verzuchtend gelezen en van persoonlijk commentaar voorzien. Van Tongeren en Van Woerkom tonen in deze bundel de dwarse actualiteit van de nieuwtestamentische parabels en hun immer voortdurende invloed op onze cultuur.

Koop dit boek

 

God ontmoeten in Marcus - Rowan Williams

 

Rowan Williams
God ontmoeten in Marcus

Een frisse kijk op de boodschap en de betekenis van het evangelie naar Marcus.

Rowan Williams onthult de betekenis en het doel van dit evangelie voor complete beginners, maar ook voor wie het evangelie al vele malen heeft gelezen maar zoekt naar een nieuwe kijk erop. 

 

Bestel dit boek

 

 

 

De Geest onderscheiden

Willem Maarten Dekker, Andries Zoutendijk
De Geest onderscheiden
Een bijbels-theologische, theologiehistorische en dogmatische studie over de heilige Geest als persoon

De ervaring en betekenis van de heilige Geest staan volop in de belangstelling, maar het persoon zijn van de Geest blijft meestal onderbelicht. De auteurs gaan na hoe de Bijbel en de theologische traditie over de persoon van de heilige Geest spreken. Zij stellen dat de heilige Geest helder onderscheiden moet worden, niet alleen van de geest van de mens en de wereld, maar ook van God de Vader en God de Zoon. Alleen zo kan de Geest doen wat Hij moet doen: de mens openbreken en bruikbaar maken voor God.

Bestel dit boek

 

 

cover-hoe-job

 

Gerard van den Boomen
Job in poëtische vertaling

Het bijbelboek Job is een poëtisch drama vol onheil, een zoektocht naar de relatie tussen God en mens. In ritmische teksten laat Van den Boomen de poëzie opnieuw klinken, doorleefd en eigentijds, terwijl hij toch dicht bij de grondtekst blijft. Het bijbelboek Job in haiku’s en tanka.

Uit de stad klinkt het
gekerm, stervenden schreeuwen,
maar God hoort hen niet.

Bestel dit boek

 

 

 

Wellicht ook interessant

Nieuwe boeken