Menu

None

Boekpresentatie Wandelen naar wijsheid

Donderdagavond 2 mei 2019 om 19.00 uur in de Stevenskerk te Nijmegen

Thomas Hontelez in de inleiding van zijn boek Wandelen naar wijsheid

‘Als je ervoor openstaat en alert bent op wat de weg je geeft, biedt een pelgrimstocht ongelooflijk veel prachtige lessen. In vroeger tijden werd pelgrimeren al gezien als metafoor voor het leven. Op die kracht heeft het sindsdien nog helemaal niets inge­leverd. Pelgrimeren als metafoor zien voor het leven betekent ook dat je de lessen voor de pelgrim kunt vertalen naar lessen voor het leven. Hoe ga je om met tegenslagen? Laat je je uit het veld slaan door regen en wind? Door de brandende zon? Of zet je door en daag je jezelf uit? De overwegin­gen die je maakt, maken je sterker en geven je zelfvertrouwen. Ervaringen die je de rest van je leven nog kunt gebruiken. Met dit boek hoop ik je alert te maken op die momenten tijdens jouw tocht en hoop ik dat jij daardoor het maximale uit die unieke ervaring kunt halen.’

Programma

19.00 uur: Inloop met koffie en thee
19.15 uur: Korte inleiding op de pelgrimswaarden eenvoud en openheid
19.45 uur: Wandeling over een stukje van de Walk of Wisdom
20.45 uur: Boekpresentatie bij Boekhandel Roelants

Gratis entree

Aanmelden graag via: thomas@trekkingthomas.com

Verloting 1 startpakket voor de Walk of Wisdom onder de aanwezigen.

De boekpresentatie is een samenwerking tussen de Walk of Wisdom, de Stevenskerk, boekhandel Roelants en KokBoekencentrum.

Thomas Hontelez is religiewetenschapper en docent levensbeschouwing. In 2014 liep hij een pelgrimstocht van Nijmegen naar Istanbul. Sindsdien is pelgrimeren een belangrijk onderdeel van zijn leven en begeleidt hij pelgrimstochten voor de Franciscaanse Beweging. Hij is voorzitter van de Raad van Toezicht van de Walk of Wisdom, een eigentijdse pelgrimsroute rondom Nijmegen.

Wandelen naar wijsheid

Wandelen naar wijsheid -Thomas Hontelez

In zijn boek Wandelen naar wijsheid legt Thomas Hontelez uit dat pelgrimeren meer is dan alleen wandelen. Pelgrimeren is de innerlijke en uiterlijke reis laten samenvloeien tot een ervaring waarin je dichter tot jezelf komt. 

Wellicht ook interessant

Nieuwe boeken