Menu

Boeken voor advent en kerst

Redactie Theologie.nl

In dit artikel vindt u een overzicht van de mooiste boeken voor advent en kerst.


De beste kerstverhalen van Mozaïek


Dansen in de sneeuw

beste verhalen voor kerst en advent

De korte verhalen van onder andere Vonne van der Meer, Josha Zwaan en Joke Verweerd zijn licht en vrolijk, spannend en gezellig, met sneeuw en kou. Een ideaal cadeau voor je moeder of een goede vriend, voor als de dagen korter worden. De lengte van de verhalen maken ze ook geschikt om voor te lezen tijdens een kerstviering. 


De beste kerstverhalen

De beste kerstverhalen 2018 - Els Florijn


Zeer geschikt om voor te lezen in het gezin, in de kerk of op de vereniging. Of om er zelf van te genieten
.

De beste kerstverhalen van Mozaïek van Irma Joubert, Guurtje Leguijt, Arie Kok, Frans Willem Verbaas, Joke Verweerd e.a. bevat een keuze van de beste kerstverhalen van de fondsauteurs van Uitgeverij Mozaïek, aangevuld met twee fonkelnieuwe verhalen.


Als een ster is Hij verschenen

Als een ster is Hij verschenen - Andre Troost

Proza en poëzie voor advent en kerst

Als een ster is Hij verschenen van André F. Troost biedt een bundeling van recent geschreven teksten voor de tijd van advent en kerst, voor jong en oud. Korte en iets langere verhalen, afgewisseld door nieuwe en eerder ontstane liedteksten, die ook uitstekend als gedicht kunnen worden (voor)gelezen. Vooral in de poëtische bijdragen licht de ster van de geboren Verlosser steeds weer op.


Geborgen en beschermd

Geborgen en beschermd - Anselm Grun

In het full colour geschenkboekje Geborgen en beschermd gaat Anselm Grün op zoek naar het geheim van de Kerstengel. Rondom de stal van Bethlehem ontmoeten we talrijke engelen die als gezanten van God een bijzondere rol spelen. Zij verkondigen het geheim van Kerst en waken beschermend over de mensen. Anselm Grün volgt het spoor van deze engelen in het Kerstverhaal en laat zien dat zij nog steeds aanwezig zijn in het heel normale, alledaagse leven van gewone mensen in deze tijd. De Kerstengel wil ons met zijn vleugels beschutten – als je je ogen voor hem opent. Een prachtig kerstgeschenk!


De wonderlijke kerst van Papa Panov

De wonderlijke kerst van papa panov


Het sfeervolle kerstverhaal van Tolstoj verwarmt ieders hart.

Het is Kerst en papa Panov verwacht een bijzondere bezoeker. Alles gaat anders dan de oude schoenmaker verwacht. Toch is aan het eind van de dag de sprankeling in zijn ogen terug. Dit Kerstverhaal voert terug tot een oud Frans verhaal van Ruben Saillens. Leo Tolstoj bewerkte de tekst tot een Russisch volksverhaal. Mig Holder heeft met haar hervertelling in 1976 het verhaal opnieuw tot leven gebracht voor nieuwe generaties lezers. De sfeervolle illustraties van Tony Morris en de eigentijdse vertaling van deze editie dragen daaraan bij.


Kerstverhalen

Kerstverhalen_LUCADO


Hartverwarmende verhalen over engelen, een stal en de geboorte van hoop
  Max Lucado weet als geen ander het wonder van Kerst te belichten. Dit boek bevat kerstverhalen. Ze helpen de lezer om te beseffen waar Kerst in wezen over gaat en stil te staan bij de betekenis van de komst van Christus naar deze wereld.           


Een ster voor Jezus

Een ster voor Jezus - Mirjam Florijn

De reis naar Betlehem, de stal, het bezoek van de drie wijzen: het verhaal van kerst kent iedereen. In dit mooie cadeauboek vertelt Mirjam Florijn het verhaal op geheel eigen wijze. De prachtige platen brengen het verhaal tot leven. Een kerstboek om samen te lezen.


Kerstavond

boeken voor advent en kerst

Verhalen vertellen is juist in de kersttijd een waardevolle traditie. Het voorlezen van een goed kerstverhaal geeft een bijzonder moment, thuis of in een kerstviering. Deze bundel bevat de allermooiste kerstverhalen. De geuren, kleuren en klanken van kerst komen op een verrassende en soms onverwachte manier in deze verhalen naar voren.


Teken het kerstverhaal

beste boeken voor advent en kerst

Steve Smallman legt je in dit boek uit hoe je stap voor stap het kerstverhaal kunt tekenen. Je tekent Maria en Jozef, de engel Gabriël, de herders, de drie wijzen en de dieren in de stal. Met voorbeeldtekeningen, duidelijke stap-voor-stap instructies van illustrator Steve Smallman en een schetsblok om op te tekenen en de figuren te oefenen. Het neemt kinderen op een bijzondere manier mee met het kerstverhaal.

Boeken voor advent en kerst

In dit artikel op Theoblogie.nl kunt u een overzicht vinden van de mooiste boeken om cadeau te geven rond advent en kerst.

Nieuwe boeken