Menu

'God is terug' – Nacht van de Theologie

Redactie Theologie.nl

Met het thema ‘God is terug’ staat de achtste editie van Nacht van de Theologie op 27 oktober stil bij de hernieuwde aandacht voor geloof in Nederland. Is er sprake van terugkeer van geloof, en welke vormen neemt deze aan?

Nacht van de Theologie 2018


De Nacht van de Theologie vindt dit jaar plaats in het gebouw van de Evangelische Omroep in Hilversum. De avond begint met een symposium, gevolgd door een diner. Na het diner begint het feestelijke avondprogramma. Tijdens het programma worden traditiegetrouw de Theoloog des Vaderlands en het beste theologische boek van het jaar bekend gemaakt. Nieuw dit jaar is een competitie tussen studenten theologie om de titel Jonge Theoloog des Vaderlands.

De boekenshortlist is te vinden op de website van de Nacht van de Theologie of in een eerder bericht van Theoblogie. De namen van de studenten die meedingen naar de titel ‘Jonge Theoloog des Vaderlands’ zullen rond 1 oktober bekend worden gemaakt. Verder wordt de nieuwe Theoloog des Vaderlands dit jaar intern aangewezen door de deelnemende organisaties.

Programma Nacht van de Theologie

Het programma begint om 16.00 uur met een symposium. Aansluitend is er een diner om 19.00 uur. Na het diner begint het feestelijke avondprogramma om 20.30 uur.
Het is mogelijk om onderdelen van deze dag te bezoeken.
U kunt geen kaarten meer bestellen.

Thema-uitzending

De Nacht van de Theologie 2018 wordt gepresenteerd door Marleen Stelling (Het Vermoeden, Nachtzoen) van de EO en KRO-NCRV presentator Wilfred Kemp (Kruispunt). Op Radio 5 wordt vanaf 18.00 verslag gedaan van de Nacht. Eerst wordt dit gedaan tijdens het programma Zin in Weekend (KRO-NCRV). Het aansluitende EO Live zendt een speciale thema-uitzending uit. Hierin zal live de bekendmaking van alle prijswinnaars te horen zijn.

    

'God is terug' – Nacht van de Theologie

Met het thema ‘God is terug’ staat de achtste editie van Nacht van de Theologie op 27 oktober stil bij de hernieuwde aandacht voor geloof in Nederland. Nieuw dit jaar is een competitie tussen studenten theologie om de titel Jonge Theoloog des Vaderlands.

Nieuwe boeken