Menu

None

De mooiste boeken van en over Dietrich Bonhoeffer

Barcelona, Spain - June 28: decor of the door of Sagrada Familia on June 28, 2017 in Barcelona, Spain. This impressive cathedral was designed by Antoni Gaudi.

Deze week is het vierenzeventig jaar geleden dat Dietrich Bonhoeffer om het leven werd gebracht door de nazi’s. Nog altijd heeft zijn werk grote invloed op het denken van hedendaagse theologen. Wat velen niet weten is dat het leven van Dietrich Bonhoeffer gestempeld is door de beide wereldoorlogen van de vorige eeuw. Op 4 februari 1906 – enkele jaren voor de Eerste Wereldoorlog – werden zijn tweelingzuster en hij in Breslau geboren. Zijn oudste broer bezweek in 1918 aan een zware verwonding. Het verdriet van zijn moeder behoorde tot de diepste indrukken van zijn kinderjaren, zo valt te lezen in Dietrich Bonhoeffer 1906-1945, de gezaghebbende biografie geschreven door Ferdinand Schlingensiepen. Op 9 april 1945, vlak voor het einde van de Tweede Wereldoorlog, is hij op bevel van Hitler in Flossenbürg vermoord.

Op deze pagina vindt u een overzicht van de mooiste boeken van en over Dietrich Bonhoeffer. Klik op een van de covers voor meer informatie het boek.

Klik hier voor het complete aanbod van boeken van en over Dietrich Bonhoeffer.

[table id=18 /]

Wellicht ook interessant

Nieuwe boeken