Menu

None

Theologie.nl groeit snel

hoofdredactioneel

Een uitgever, een redactioneel coördinator, een technisch coördinator, een contentcoördinator, een bladmanager, een marketeer, een hoofdredacteur, een UX-er, een webdesigner… Achter de schermen werkt een team enthousiaste mensen dagelijks aan de ontwikkeling van Theologie.nl. We delen graag met je wat we de afgelopen twee jaar, sinds de start van het platform, hebben bereikt. En: er komt een nieuw ontwerp aan!

2,5 miljoen

Intussen staan ongeveer 11.000 items online op Theologie.nl. Daarmee zijn we het grootste theologisch platform in Nederlands taalgebied. Het gaat daarbij om theologische artikelen uit diverse bronnen, boekrecensies en multimediaal materiaal zoals podcasts. Diverse redacties, kerken, opleidingsinstituten en andere online platforms rekenen we tot onze partners. Ongeveer 1700 theologen vinden tekst of beeld van hun hand terug op theologie.nl. Ruim 2,5 miljoen keer vond iemand verdieping en inspiratie op theologie.nl!

nieuw ontwerp

Deze krachtige start van het platform maakt het team gedreven om Theologie.nl verder te ontwikkelen. Hoe meer leden het platform gaan gebruiken, hoe meer informatie wij ontvangen over wat leden graag lezen en hoe zij graag hun informatie opzoeken. Die informatie gebruiken we vervolgens om theologie.nl nóg duidelijker en gebruikersvriendelijker te maken.

In het afgelopen jaar is hard gewerkt om blijvende groei te realiseren. In het eerste kwartaal van 2023 krijgt theologie.nl een nieuwe vormgeving. We hebben goed geluisterd naar onze gebruikers en onder meer vereenvoudigingen aangebracht in navigeren en zoeken, lezen en meer ontdekken. Klik op de onderstaande afbeelding, dan krijg je een eerste indruk van de nieuwe site waarop al veel functies zijn aan te klikken.

Theologie-design-2023

bibliotheek

In 2022 werden PastoraatWijzer.nl, PreekWijzer.nl (nu: deelredactie Prediking), tijdschrift Schrift en tijdschrift Herademing integraal onderdeel van theologie.nl.

We verwachten in 2023 ook uitbreiding van onderdelen. Een belangrijk nieuw onderdeel gaat theologie.nl Bibliotheek worden. De bibliotheek gaat volledige theologische boeken bevatten, als onderdeel van bestaande lidmaatschappen. ‘All you can read’, voor hetzelfde bedrag als nu!

Natuurlijk houden we je op de hoogte van ontwikkelingen. We doen dat via de nieuwsbrief, sociale media en het platform zelf. Volgende maand lees je in het hoofdredactioneel meer details over de nieuwe vormgeving.

Arjan Berensen is predikant in de Protestantse Kerk in Nederland en hoofdredacteur van Theologie.nl.

Nieuwe boeken