Menu

None

Kerkenbeurs: kerk en de duurzame toekomst

Kerkenbeurs - Uit ons netwerk

De kerk heeft de toekomst! Er zijn vooral heel veel kerken ‘gewoon’ open op zondag, als kerk. Het nieuws halen kerkgebouwen vaak alleen nog als ze sluiten, worden verkocht of gesloopt. De werkelijkheid is dat er ontzettend veel gebeurt in kerken, ze bruisen van activiteiten, van leven!

Tijdens de Kerkenbeurs wordt uitgebreid stilgestaan bij de mogelijkheden die plaatselijke kerken hebben met hun gebouw(en).

Het thema wordt afgetrapt door dominee Joost Schelling, directeur van VKB Kerkrentmeesters. Hij belicht het kerkgebouw als waardevolle parel voor kerk en samenleving. Dit wordt concreet gemaakt door iemand van de Protestantse Gemeente Utrecht die vertelt over hoe zij ‘Heart Edge’ hebben geïmplementeerd in hun kerk.

Ook is er aandacht voor het multifunctioneel maken van het kerkgebouw, het verbouwen en inkomsten uit nevenfuncties.

Andere thema’s
Kerkenbeurs is de facilitaire vakbeurs voor kerken; er is dus ook ruim aandacht voor interieur en inrichting, beeld en geluid, bouw en onderhoud. En natuurlijk voor energiebeheer en -besparing.

Bezoekersinformatie
Kerkenbeurs Nederland vindt plaats op 22-23 maart 2024 in Expo Houten bij Utrecht. Binnen enkele minuten bereikbaar vanaf de A27.

Een entreebewijs is gratis verkrijgbaar via de website www.kerkenbeurs.nl met code KB24KOK.

Ook de Theologie.nl-redactie is aanwezig. Wij zien je graag op onze stand.

Wellicht ook interessant

Nieuwe boeken