Menu

None

Nóg meer inspiratie en verdieping!

Welkom op het geheel vernieuwde theologie.nl!

Theologie-design-2023

Acht jaar geleden hadden enkele mensen een droom: online verdieping en inspiratie delen voor iedereen die geïnteresseerd is in kerk en theologie. Er werd met weinig middelen een bescheiden proef gedaan, en platform PreekWijzer.nl werd geboren. Dat platform ging later, samen met nog vijf andere platforms, op in Theologie.nl.

Vandaag bekijk je de compleet vernieuwde versie van Theologie.nl. Met 12.000 artikelen, 1.600 blogs, 740 boekrecensies, een tweewekelijkse podcast en nog meer materiaal zijn we uitgegroeid tot een platform van betekenis. We trekken maandelijks 250.000 bezoekers. We weten ons verbonden met diverse tijdschriften, uitgeverijen en kerkelijke organisaties.

Wat is er nieuw?

Theologie.nl startte in december 2020. Vanaf het begin hebben we gebruikers gevraagd wat er anders of beter kon. Daarnaast kunnen we meten welke ‘route’ mensen door het platform afleggen. Die ervaringen zijn verwerkt in de versie van Theologie.nl waar je nu naar kijkt. Wat er veranderd is?

  • De vormgeving is rustiger van karakter geworden.
  • De leesbaarheid is sterk verbeterd door smallere pagina’s, duidelijkere lettertypen en ruimere regelafstanden.
  • De vindbaarheid van materiaal is verbeterd doordat de filters zijn vereenvoudigd en de zoekmachine is verbeterd.
  • De zoekmachine wordt in de komende periode steeds beter: hoe meer deze gebruikt wordt, hoe beter de resultaten worden.
  • Het platform is sneller, en technisch voorbereid op plannen voor de nabije toekomst, zoals het ontsluiten van complete boeken.

Hoe breiden we verder uit?

We zijn in gesprek over de overname van drie platforms op Theologie.nl. We gaan samenwerkingen aan met andere partijen. App-bouwer Donkey Mobile zorgt er bijvoorbeeld voor dat onze De theologie podcast ook te vinden is in kerk-apps. Daarnaast kunnen kerkbladen natuurlijk een beroep doen op Theologie.nl voor content. We zijn in gesprek met diverse theologische onderwijsinstellingen, die Theologie.nl in gaan zetten als platform om kennis te delen. Naast al deze redactionele samenwerkingen zijn er vormen van branded content mogelijk. We werken aan een team van reporters en recensenten, die inhoudelijk bijdragen aan ons platform.

Ook voor groepen

Het nieuwe ontwerp delen we graag met zoveel mogelijk mensen! Daarom lanceren we een nieuwe abonnementsvorm: het collectieve abonnement. Christelijke organisaties, theologische instellingen, parochiebesturen en kerkenraden lezen alles op Theologie.nl met forse groepskorting. Daar is ook de volledige inhoud van onze theologische tijdschriften bij, waaronder Ouderlingenblad, Open Deur en Woord & Dienst.

Waar te beginnen?

Theologie.nl is een schat vol waardevolle informatie voor kerk, theologie en samenleving. Je kunt uren schatgraven: materiaal voor kinderwerk, praktische artikelen over pastoraat, verdiepende bijbels-theologische items; noem het maar op en we hebben het. We hebben een paar tips om je zoektocht mee te starten:

  • Ga naar onze hoofdpagina, waar we altijd een aantal bijdragen uitlichten;
  • klik in het menu op ‘Artikelen‘ en kijk binnen de filters filter bij ‘Bron’: daar zie je van welke tijdschriften, boeken, platforms en organisaties wij materiaal ontsluiten;
  • bekijk binnen diezelfde filters ook onze ‘Hoofdthema’s’ en kies er een die je aanspreekt;
  • abonneer je op (een van onze) onze nieuwsbrieven, waarin we (twee)wekelijks bijdragen uitlichten;
  • en volg ons op het sociale medium van jouw voorkeur: InstagramTwitterLinkedIn of Facebook.

Ons team

Wat acht jaar geleden begon met twee teamleden die elk een paar uur per week ter beschikking hadden, is nu een professionele organisatie. Dagelijks werken een content-coördinator, twee content-beheerders, twee marketeers, een projectleider, twee redacteurs, een hoofdredacteur en diverse externe krachten aan Theologie.nl. Met het vernieuwde Theologie.nl staan we voor je klaar om verdieping en inspiratie te brengen aan kerk, theologie en samenleving!

Arjan Berensen is hoofdredacteur van Theologie.nl, en predikant-pionier in de Protestantse Kerk in Nederland.

Nieuwe boeken