Menu

None

Praten over Jezus leer je door het vaak te doen

Tijd met God vinden is soms best lastig. Hoe vind je balans tussen je werk en je geloofsleven? Kun je God ontmoeten in je werk? En welk doel heeft God met jou op je werk? Margriet Westers bespreekt in haar nieuwe boek Geloof en je werk praktische voorbeelden van bijbelse personen zoals Ester, David en Marta, en inspirerende christenen zoals Benedictus en Johannes Calvijn. Zij bieden verrassende inzichten over hoe je in je dagelijkse bezigheden God kunt eren. Lees hieronder het interview met haar op CIP.nl. Binnenkort publiceren we op Theoblogie een video-interview met haar.

***

“In gesprekken met collega’s op het werk, gaat het vaak weinig over Jezus. En omdat we weinig over Jezus praten, vinden we het ook vaak lastig. Vaak doen dus, dan leer je het vanzelf,” zegt Margriet Westers. Met haar boekjeGeloof en je werk wil zij christenen aanmoedigen om ook op de werkvloer bewust christen te zijn. Aan de hand van voorbeelden van Bijbelse personen zoals Esther en David moedigt ze lezers aan. “Ook op het werk zijn wij geroepen om christen te zijn.”
“Uit gesprekken weet ik dat weinig werknemers nauwelijks contact hebben met christenen die hun geloof handen en voeten geven. Daar liggen kansen. Vaak beperken we het praten over geloof tot bij de Bijbelstudie en de kerk. Maar het gaat verder dan dat. Anderen moeten door ons kunnen zien wie God is. Mensen om ons heen zijn wel degelijk geïnteresseerd in wie God voor ons betekent. Zo kreeg een kennis eens de volgende opmerking van een collega: ‘Ik vind jou altijd zo integer, doe jij nou nooit eens een leugentje om bestwil?’ Toen die vraag werd gesteld, had hij de gelegenheid om te vertellen over zijn inspiratiebron. Vaak volgt dan de verbazingwekkende reactie: ‘Dus jij bent christen?’. Die verbazing heeft volgens mij te maken met vooroordelen waar wij gelovigen mee te maken hebben.”
God wil ons gebruiken
Het boek van Margriet is geen oproep om op het werk geforceerd te evangeliseren. Ze maakt duidelijk dat God niet van ons afhankelijk is. ‘We zijn de Messias niet. Maar God wil ons wel gebruiken in Zijn plannen’, schrijft ze in haar nieuwe boek. ‘Niet omdat hij afhankelijk van ons is, maar omdat Hij het niet zonder ons wil. God heeft ons gemaakt om mee te doen met Zijn plannen. Hij wil ons betrekken in Zijn plan met de wereld. Omdat Hij van ons houdt en een relatie met ons wil. Omdat Hij liever samen dan alleen met de wereld bezig is. Voor een perfectionist als ik is dat geweldig nieuws. Ik heb nogal eens de neiging om al het leed van de wereld op mij te nemen. Juist omdat ik christen ben, kan ik denken dat ik er voor alles en iedereen moet zijn. Mordechai laat het tegendeel zien.’
Lees het volledige interview met Margriet Westers op CIP.nl.

Wellicht ook interessant

Nieuwe boeken

Lid worden